FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Κριτική της ταινίας “Η Βασίλισσα των Αλεπούδων”

Ημερομηνία: 06-12-2022 | Συντάκτης:

Κριτική της ταινίας από τη Ζωή Μπέκιου, 15 ετών, 2ο ΓΕΛ Πύργου

Το 25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας ξεκινά με ένα animation της Marina Rosset από την Ελβετία, που μας διδάσκει και μας προβληματίζει. Μια αγέλη αλεπούδων προσπαθούν να κάνουν χαρούμενη τη συνεχώς λυπημένη βασίλισσά τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, της δίνουν ερωτικά γράμματα ανθρώπων που δε στάλθηκαν ποτέ! Κουρασμένη η βασίλισσα να ακούει για μεταξένια μαλλιά και για γυμνασμένους άντρες ψάχνει κάποιον να γράψει ένα γράμμα γι’ αυτή.

Όταν καταφέρνει να ενώσει ένα ζευγάρι μέσω των γραμμάτων που κρατούσε, στέλνει όλα τα γράμματα στους πραγματικούς παραλήπτες.

Ένα animation που διδάσκει τη δύναμη της αγάπης και την τόλμη να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας! Η animator Marina Rosset παίζοντας με τις νερομπογιές έχει καταφέρει να αποτυπώσει με λιτότητα την ιστορία που θέλει να διηγηθεί. Χρησιμοποιεί κυρίως σκούρους τόνους, με εξαίρεση το χρώμα των αλεπούδων, στην προσπάθειά της να τονίσει τη σημασία τους στο έργο της.

Τέλος πρόκειται για μία ταινία λιτή, που είναι όμως άρτια στο αποτέλεσμα και καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος