FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Κριτική της ταινίας “Η Τραβιάτα, τα αδέρφια μου κι εγώ / La Traviata, My Brothers and I, Yohan Manca, Γαλλία / France, 108′, 2021”

Ημερομηνία: 14-12-2022 | Συντάκτης:
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους 
  • Βραβείο “#ThisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες”
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Κριτικής Επιτροπής Παιδιών άνω των 13 ετών

Κριτική της ταινίας από την Ζωή Μπέκιου, 15 ετών, 2ο ΓΕΛ Πύργου

Η ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας “La traviata, My Brothers and I” είναι μια από τις ταινίες που απέσπασαν αρκετά βραβεία στην τελετή λήξης του φεστιβάλ. Ο χρόνος μας μεταφέρει στην αρχη των καλοκαιρινών διακοπών του 14χρονου Nour. Ο Nour, ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια του και η μητέρα τους που βρίσκεται σε κώμα ζουν στις εργατικές κατοικίες της Νότιας Γαλλίας. Ο μικρός πρωταγωνιστής στην προσπάθεια του να κρατήσει ζωντανή την μητέρα του της βάζει να ακούει Ιταλική Όπερα ξέροντας πόσο την αγαπούσε, ώσπου φτάνει η ώρα που την ερωτεύεται κι αυτός. 

“Θες να τραγουδήσεις μαζί μας;” αυτα ειναι τα λόγια μιας δασκάλας όπερας που παραδίδει τελικά καλοκαιρινά μαθήματα στον νεαρό. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή του ονειροπόλου Nour, ο οποίος θέλει να βοηθήσει τη μητέρα του αλλά ονειρεύεται και τη ζωή του κάπου μακριά από τις εργατικές κατοικίες. 

Πρόκειται για μια ταινία βουτηγμένη στα κοινωνικά προβλήματα. Σε μια περιοχή όπου ο κόσμος σκέφτεται πως θα ζήσει και θεωρεί την τέχνη ασήμαντη, ο Nour καλείται να ξετυλίξει το ταλέντο του στην φωνητική. 

Τα πλάνα είναι σωστά επιμελημενα και έχει χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο εφέ για να δοθεί η αίσθηση ότι η ιστορία τοποθετείται σε μια παλαιότερη εποχή. Τέλος ζωτικός παράγοντας για την ανάδειξη της ταινίας, η οποία έχει γίνει πετυχημένα, αποτελεί η επιλογή μουσικής αφού απασχολεί το θέμα της ταινίας δηλαδή την όπερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος