FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Γιάννης Αγγελόπουλος: Άραγε ζεις ή απλά υπάρχεις;

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Γράφει ο Γιάννης Αγγελόπουλος, 21 ετών

Η ζωή είναι από μόνη της ένα θαύμα, μια ενότητα της βιολογίας, ο καρπός ενός έρωτα, μια έκρηξη μέσα σε ένα σύμπαν, κάτι. Κάτι που μάλλον δεν έχεις καταλάβει την αξία του. Σκέψου λοιπόν. Μπορεί όντως να αναπνέεις, να υπάρχεις , αλλά πόσο ζωντανός νιώθεις στα αλήθεια το ξέρεις μόνο εσύ.

Έχουν υπάρξει τέτοιες στιγμές, που ένιωσες την θερμοκρασία και τους παλμούς σου να ανεβαίνουν λίγο περισσότερο. Τότε που γέλασες τόσο δυνατά, τότε που κοιταχτήκατε τόσο έντονα, τότε που πέτυχες τον στόχο σου ή άκουσες αυτό που ποθούσες. Τότε που έζησες την στιγμή.

Φαντάσου τώρα όλη σου ή ζωή να ήταν έτσι, ένα πάρτυ. Λίγα λόγια και πολλές πράξεις, ορθή σκέψη αλλά και αυθορμητισμός. Να κάνεις αυτό που αγαπάς, να μη βαριέσαι, να δίνεις ένα κομμάτι σου σε ό,τι θες να κατακτήσεις και τελικά να κατακτάς τον ίδιο σου τον εαυτό και να αγαπάς εσένα λίγο περισσότερο. Με τα ελαττώματα σου, με τις αδυναμίες σου, με όσα λάθη κι αν έχεις κάνει. Πες όσα νιώθεις και κάνε όσο δεν έκανες. Να κυνηγάς τα όνειρα σου και ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις, θα ξέρεις ότι προσπάθησες, δεν τα παράτησες. Κι αν τα παράτησες, το έκανες με δική σου απόφαση, όχι για όσα είπαν, για όσα άκουσες και όσα εμπόδια νόμιζες ότι θα συναντήσεις. Πες στους ανθρώπους σου πως τους αγαπάς, τώρα! Όχι σε λίγο. Σήμερα είσαι εδώ, χθες ήσουν κάπου αλλού, και για αύριο ποιος ξέρει. Μην συμβιβάζεσαι, φώναξε ότι σε πνίγει, ότι σε φοβίζει. Να γελάς δυνατά και να αγκαλιάζεις σφιχτά ακόμα και να κλαις όταν νιώθεις την ανάγκη. Να αισθάνεσαι, με όλες σου τις αισθήσεις. Βάλε ένα πρόγραμμα αλλά να μην ξεχνάς να το παραβλέπεις κάποιες φορές. Προσπάθησε, δούλεψε σκληρά και θέσε στόχους. Βρες τα με τον αυτό σου. Πίστεψε σε σένα. Η ζωή είναι το αγώνας δρόμου. Αλλά όταν ζεις πραγματικά, είναι και το ίδιο το έπαθλο.

(Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου! Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά, κι έχασες… Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες

Νίκος Καζαντζάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος