FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Γεωργία Λαμπαούνα: Η μοναδική 22η εβδομάδα

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Γεωργία Λαμπαούνα, 14 ετών

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το πολυαγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την CameraZizanio.

Από τον πρώτο χρόνο και κάθε χρόνο 22 φορές μέχρι τώρα περιμέναμε να ζήσουμε την υπέροχη εβδομάδα του Δεκέμβρη τη γεμάτη ταινίες, δημιουργικά εργαστήρια, γνωριμίες και συνεργασίες, έντονες κι αξέχαστες στιγμές για το βιβλίο της ζωής μας.

Μαθαίνουμε ότι φέτος ακόμα περισσότερες πόλεις και νησιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πιο δημιουργική, εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ευχάριστη γιορτή που όλοι έχουμε λατρέψει!

Με την τελετή έναρξης θα προετοιμαστούμε για τις ταινίες  μυθοπλασίας (fiction)  και animation από 59 χώρες ταινίες, σκηνοθετημένες από επαγγελματίες ή και όχι σκηνοθέτες, με την επιλογή να είναι πολύ δύσκολη για τις δύο επιτροπές (ενηλίκων και παιδιών), αφού πολλές είναι βραβευμένες και σε άλλα φεστιβάλ ή είναι υποψήφιες για όσκαρ και θα πολυσυζητηθούν .

Όσο για τα εργαστήρια, πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές που μαζί με τους ειδικούς συνεργάτες του φεστιβάλ συνεργάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς για τις δικές τους δημιουργίες.

Όπως συμβαίνει από τον πρώτο χρόνο ανελλιπώς το Φεστιβάλ τιμά έναν καταξιωμένο πρόσωπο της 7ης Τέχνης. Φέτος λοιπόν, οι μεγάλοι θα θυμηθούν και οι μικρότεροι θα γνωρίσουν τον  πολυβραβευμένο και παγκοσμίως γνωστό Κώστα Φέρρη, το δημιουργό μεταξύ άλλων της σπουδαίας ταινίας «Ρεμπέτικο».

Ως γνωστόν το σποτάκι του Φεστιβάλ αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένο και παραμένει το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια. Ο δημιουργός του Δανός Γιάνικ Χάστρουπ, πραγματικά μεγάλος, μάστερ θα λέγαμε του animation, θα παραβρεθεί στη φετινή διοργάνωση καθώς θα προβληθούν 5 ταινίες του.

Ανυπομονούμε να τους γνωρίσουμε όλους και να εισχωρήσουμε βαθιά στον κόσμο του κινηματογράφου έτσι ώστε να μάθουμε όσα πιο πολλά μπορούμε μέσα σε μία μόνο εβδομάδα που είναι για εμάς πηγή χαράς και πολιτισμού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος