FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Elise Jalladeau: «Ο κινηματογράφος είναι η συνένωση θεατών-σκηνοθετών»

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η διευθύντρια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μέλος της κριτικής επιτροπής, Elise Jaladeau, μίλησε στην Διονυσία Μπερτσάτου και ανέφερε ότι η δουλειά όλων των φεστιβάλ, εκτός από το να προωθούν τις ταινίες στην αγορά, είναι να δημιουργούν έναν σύνδεσμο μεταξύ των σκηνοθετών, των ταινιών και του κοινού. Όλα τα φεστιβάλ, ανεξαρτήτως της γκάμας τους, έχουν να προσφέρουν στο κοινό, για παράδειγμα τα περιφερειακά φεστιβάλ δίνουν την δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν ζουν σε μεγάλες πόλεις, να έρθουν σε επαφή με τον κινηματογράφο. Επίσης, κάθε φεστιβάλ έχει τον δικό του χαρακτήρα. Άλλα απευθύνονται σε νέους, άλλα σε μεγαλύτερους και το καθένα έχει κάτι να προσφέρει.

Επιπλέον, ανέφερε πως είναι σίγουρα πιο δύσκολο να παρακολουθήσεις και πόσο μάλλον να κρίνεις μία ταινία παρακολουθώντας την από το σπίτι σου. Ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθήσεις μια ταινία είναι σίγουρα μέσα σε ένα θέατρο, σε μία αίθουσα προβολών όπου η οθόνη είναι μεγάλη και ο φωτισμός είναι κατάλληλος. Η κα Jaladeau τόνισε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας αυτής θα είναι σίγουρα φανερές και στον τομέα του κινηματογράφου. Οι καλλιτέχνες ήδη δυσκολεύονται να προωθήσουν τις ταινίες τους, εφόσον τα θέατρα είναι κλειστά. Τονίζει επίσης ότι ο κινηματογράφος δεν αποτελείται από τις ταινίες μόνο, αλλά από την συνένωση των θεατών και των σκηνοθετών, επομένως χάνει την αξία του με τον εγκλεισμό.

Τέλος, μοιράζει τον εντυπωσιασμό της για τις ταινίες του φετινού φεστιβάλ. «Ήταν όλες τόσο ωραίες που δυσκολεύτηκα να αποφασίσω ποιες θα λάβουν τα βραβεία», λέει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος