FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Κριτική Επιτροπή-Nienkie Poelsna: «Το να διηγείσαι όμορφες ιστορίες είναι το μέλλον του σινεμά για τους νέους»

Ημερομηνία: 07-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συνέντευξη στους: Χάρη Φάφα, Πολυξένη Κωνσταντίνου & Στέλιο Λύγκα

Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε την καριέρα σας στον κινηματογράφο

Βλέποντας ταινίες όπου από μικρή ηλικία οι γονείς μου με πήγαν στον κινηματογράφο και επίσης τις έβλεπα στην τηλεόραση της Ολλανδίας και αμέσως κατάλαβα ότι ενδιαφερόμουν να σπουδάσω film studies και με αυτό τον τρόπο ασχολήθηκα με αυτόν τον τομέα.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μέλλον του σινεμά για τους νέους; 

Πιστεύω ότι είναι το να διηγείσαι όμορφες ιστορίες, οπότε κάθε ταινία είναι μοναδική και πιστεύω το να μοιράζεσαι ιστορίες είναι σημαντικό, ωστόσο το μέλλον θα είναι εγκάρσιο και επίσης οι παραγωγοί πρέπει να ενθαρρύνουν διότι γνωρίζω ότι κανένας δεν παρακολουθεί πια τηλεόραση. Ο κινηματογράφος από την άλλη είναι ακόμα πολύ σημαντικός και είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ταινίες. Τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό το συναίσθημα και ευελπιστώ να παραμείνει έτσι!

Με ποια κριτήρια βαθμολογείτε τις ταινίες;

Πρώτα απ’όλα κοιτάζω την αυθεντικότητα, την πλοκή της ταινίας, την κινηματογραφία και την ονομασία της ταινίας..

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας είδαμε ότι είστε μέλος του συμβουλίου Roffa Mon Amour

Είμαι μέλος του cinekid, είναι ένα φεστιβάλ πού λαμβάνει χώρα στην Ολλανδία και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που υπάρχει 31 χρόνια. Ξεκινήσαμε σαν ένα κινηματογραφικό σινεμά και καταλήξαμε στο να μοιράζουμε όλων των ειδών παιδικές ιστορίες. Θέλουμε να τους διδάξουμε και επίσης στοχεύουμε στο να μοιράζουμε ιστορίες απ’ όλων τον κόσμο και επίσης να δώσουμε το ερέθισμα στους επαγγελματίες που εργάζονται στη βιομηχανία και αυτό κάνουμε στο περίπου. Επίσης δουλεύω στο Roffa Mon Amour, η οποία είναι μερικής απασχόλησης.

Είναι αυτή η πρώτη σας φορά που συμμετέχετε στο Φεστιβάλ και πώς ξεκίνησε αρχικά η συνεργασία;

Είναι η πρώτη μου φορά εδώ στο Φεστιβάλ και περνάω πολύ καλά. Είναι πολύ ωραία η παρακολούθηση ταινιών όλη την εβδομάδα και αυτό είναι που κάνουμε.

Ποια είναι η γνώμη σας για το φεστιβάλ μέχρι τώρα και πώς θα το συγκρίνατε σε αυτό που έχετε στη χώρα σας;

Πραγματικά μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα εδώ που είναι για παιδιά. Το φεστιβάλ μας εστιάζει περισσότερο σε παιδιά ηλικίας 3-14 ετών. Στην Ολλανδία είναι πολύ δύσκολο να μυήσουμε τα παιδιά σε τέτοιου είδους ταινίες, οπότε θαυμάζω πραγματικά ότι όλοι “αγκαλιάζουν” το Φεστιβάλ. Στοχεύει σε διαφορετικά κοινά και τα παιδιά μας είναι νεότερα και η βασική διαφορά είναι πως το φεστιβάλ μας αφορά μικρότερα παιδιά.

Επισκεφτείτε το blog των παιδιών zizanionews.wordpress.com για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος