FOLLOW US: facebook twitter

Το Zizanio News επιστρέφει: Ήρθε το φεστιβάλ

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Αλεξάνδρα Μπερτσάτου

Έφτασε Δεκέμβρης. Και μαζί με την αρχή του μήνα αρχίζει και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές εβδομάδες του χρόνου. Τι πιο δημιουργικός τρόπος να κλείσει το 2017 από μια εβδομάδα αφιερωμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Το φεστιβάλ, που είναι για εμάς μια παράδοση χαράς, γιορτάζει φέτος την 20η επέτειό του. Το προσμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία για να ξεφύγουμε για λίγο από την αγχωτική καθημερινότητα και να περάσουμε μια εβδομάδα δημιουργικού πάθους. Όντας μια από τις λιγοστές ευκαιρίες για καλλιτεχνική έκφραση που μας προσφέρει η πόλη μας, οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε πλήρως.

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι για εμάς απλά ένα διάλειμμα από τα μαθήματα και το σχολείο, αλλά μια περίοδος κατά την οποία αποκτούμε αναμνήσεις και μαθήματα ζωής, δημιουργούμε φιλίες διαχρονικές με άτομα από το  εξωτερικό αλλά ακόμα και από την ίδια μας την πόλη και διευρύνουμε πνευματικούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες.

Και αν δεν κληρωθήκαμε; Τότε προτιμάμε να θυσιάσουμε λίγες απουσίες ώστε να συμμετάσχουμε στα εργαστήρια ή να επισκεπτόμαστε τα απογεύματα το θέατρο Απόλλωνα για να παρακολουθήσουμε τις ταινίες που προβάλλονται εκεί με σκοπό να νιώσουμε πως είμαστε μέρος της υπεροχής αυτής διοργάνωσης. Έτσι το φεστιβάλ έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής μας το οποίο προσμένουμε με ανυπομονησία όλο τον χρόνο.

Μπορεί λοιπόν να χάνουμε ένα διαγώνισμα, αλλά κερδίζουμε τόσα αλλά χρήσιμα πράγματα εμπλουτίζοντας την προσωπικότητά μας. Γνωρίζουμε βέβαια πως θα χρειαστεί να αναπληρώσουμε ολα τα μαθήματα στα οποία είμασταν απόντες και ίσως να πιέσουμε και λίγο το  πρόγραμμά μας, αλλά δεν μας πειράζει. Το φεστιβάλ μας το αξίζει!

Επισκεφτείτε το blog των παιδιών zizanionews.wordpress.com για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος