FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Παραμύθι (5)

Ημερομηνία: 08-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Γιαγιά με το ένα Δόντι.

Συνέχεια από το προηγούμενο.
Το μικρό λιμάνι είχε καταληφθεί από τους πειρατές των κοραλλένιων νησιών. Είχε προκύψει ζήτημα σιδήρου στα μέρη τους και μέχρι να ανεφοδιαστούν θα απέτρεπαν οποιονδήποτε απόπλου. Το χρυσόψαρο είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Ο καουμπόι του πρωινού εκπροσωπούσε τους λιμανίσιους και προσπαθούσε να βρει την καλύτερη λύση. Η φίλη του Σάρα, η οργή του ανέμου λεγόταν το ιστιοφόρο της, έπρεπε να μεταφέρει τρόφιμα και προμήθειες στα κάτω νησιά και η καθυστέρηση αναχώρησης θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.
Η παρέα της πεταλούδας αμήχανα πληροφορήθηκε τα μαντάτα. Ποιος θα είχε περίσσεια θάρρους να αντιμετωπίσει τους άγριους πειρατές; Τους πλησίασε τότε το παιδί της φύσης που, με την αφέλεια της ηλικίας του, ήταν πρόθυμο να επέμβει δυναμικά και να πυρπολήσει το πειρατικό. Θα δημιουργείτο μεγάλη αναταραχή μεν και ίσως παράπλευρες απώλειες αλλά την στιγμή που η μεγάλη έκρηξη θα αιφνιδίαζε τους πειρατές ίσως  να μπορούσαν να αποπλεύσουν τα άλλα καράβια. Παράτολμο και επικίνδυνο σχέδιο με μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Η πεταλούδα το έπεισε να εγκαταλείψει την ιδέα και να σκεφτούν κάτι άλλο.
Και ξαφνικά η σιωπή… Κοιτούσαν την θάλασσα και εκστασιασμένοι παρακολουθούσαν να αναδύεται ένα τεράστιο πορτοκαλί υποβρύχιο. Ταυτόχρονα από τον ουρανό κατέβαινε ένα κίτρινο αερόστατο και από μακριά ακούγοντας εξατμίσεις αγωνιστικών αυτοκίνητων. Όταν το πρώτο ροζ αγωνιστικό όχημα έφτασε, κατέβηκε η Νίκα κρατώντας μια καρό σημαία που ανέμιζε στον άνεμο. Οι πειρατές θορυβήθηκαν γιατί είχαν συγκρουστεί πολλές φορές με την ομάδα της και πάντοτε έβγαιναν χαμένοι. Αποφάσισαν λοιπόν να παραδοθούν και έτσι έληξε η κατάληψη του λιμανιού.
Η πεταλούδα μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι της…
Συνεχίζεται.

Επισκεφτείτε το blog των παιδιών zizanionews.wordpress.com για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος