FOLLOW US: facebook twitter

Ζητούν απόσυρση της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική φυλάκιση για πλημμελήματα

Ημερομηνία: 06-04-2022 | Συντάκτης:

Προειδοποιητική αποχή από το Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Στοχευμένη αποχή από τις ποινικές υποθέσεις που αφορούν στις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας προβλέποντας ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα ακόμα και για πλημμελήματα αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας από χθες έως και τις 15 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας αφού έλαβε υπ’ όψιν την από 02-04-2022 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε:

Α) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αμαλιάδας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αρχόμενη από 06-04-2022 μέχρι και 12-04-2022, από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές).
Β) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αμαλιάδας από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού από 06-04-2022 έως και τις 15-04-2022 και οι οποίες αφορούν κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρου 187 ΠΚ σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 14 μήνες προσωρινής κρατήσεως.
Γ) Καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης διότι νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα χωρίς καμία διαβούλευση σε βάρος του δικηγορικού σώματος και της δικαιοσύνης και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με την εκάστοτε επικαιρότητα. Ο Υπουργός πρόκειται να εισαγάγει προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, δια του οποίου θα ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα όπως η αρμοδιότητα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κ.λ.π. προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος