FOLLOW US: facebook twitter

Ζητείται παράταση για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Δεν μπορούν να εισπράξουν τη στεγαστική συνδρομή

Έγγραφο απέστειλε το ΤΑΠ Ηλείας προς το υπουργείο Υποδομων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Εγκλωβισμένοι» εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της οικονομικής στενότητας είναι αρκετοί πυρόπληκτοι στη νότια Ηλεία, καθώς προσπαθούν να ξαναχτίσουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους χωρίς να έχουν πάρει την κρατική αρωγή που δικαιούνται.

Κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την ανακατασκευή του σπιτιού τους ή έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, αλλά ακόμα δεν έχουν εισπράξει τη στεγαστική συνδρομή γιατί έχει λήξει η προθεσμία χορήγησής της.
Για τον λόγο αυτό, τα αρμόδια στελέχη του ΤΑΠ Ηλείας, που έχουν κάνει όλες τις αυτοψίες τα τελευταία χρόνια και έχουν εικόνα της δυσκολίας με την οποία οι πυρόπληκτοι προχωρούν τις εργασίες, έστειλαν έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να δώσει νέα παράταση στις προθεσμίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή.

«Σας ενημερώνουμε ότι ιδιοκτήτες κτιρίων πληγέντων από φυσικές καταστροφές δεν έχουν καταφέρει εντός των οριζόμενων προθεσμιών να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι β’ δόσεις καθώς και οι περαιώσεις εργασιών. Θεωρούμε και εν μέσω των δύσκολων συγκυριών που διανύουμε (πανδημία covid, δυσχερή οικονομική κατάσταση) αναγκαία τη χορήγηση των παρατάσεων, τόσο της ισχύος των αδειών επισκευής, όσο και της υποβολής αιτήσεων για χορήγηση Έγκρισης Στεγαστικής Συνδρομής και χορήγηση β’ και γ’ δόσεων Εγκρίσεων», επισημαίνεται στη σχετική επιστολή που εστάλη από το ΤΑΠ Ηλείας προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας και από εκεί προς το Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών.

Αξίζει να επισημανθεί πως αρκετοί πληγέντες πολίτες, τόσο από σεισμό όσο και από πυρκαγιά, δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, διότι δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση και βασίζονται αποκλειστικά στο εισόδημά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος