FOLLOW US: facebook twitter

«Ζητάμε απ’ όλους να κλείσουν, για να μην μας… κλείσουν!»

Ημερομηνία: 15-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Κατεβάζει ρολά όλη η αγορά της Ηλείας αύριο Τρίτη- Κάλεσμα συμμετοχής από τους Εμπορικούς Συλλόγους:


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες της Ηλείας, να συμμετέχουν στην Πανηλειακή 24ωρη απεργία, αύριο Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στα καταστήματα, απεύθυναν χθες από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων όλης της Ηλείας έχοντας τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου του Νομού. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, έχουν σταλεί και επιστολές σε όλα τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ ζητώντας τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης κάλεσε όλους τους εμπόρους της πόλης να κλείσουν τα καταστήματα τους την Τρίτη και να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία. «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε. Ζητώ λοιπόν απ’ όλους να κλείσουν τα καταστήματα τους για να μην μας κλείσουν! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανέναν καταναλωτή έξω από τα καταστήματα μας και ούτε μπορούμε να κάνουμε τον Αστυνόμο. Αυτό είναι δουλειά του κράτους. Καλώ όλους λοιπόν να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» είπε και πρόσθεσε ότι σχετικές αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το νομικό τμήμα του Συλλόγου εξετάζει κατά πόσο είναι νόμιμο να ελέγχεται η ταυτότητα και ταυτοπροσωπία των καταναλωτών από τους εμπόρους και κατά πόσο είναι νόμιμα τα μέτρα που έχουν ζητήσει να εφαρμοστούν από τους εμπόρους.

Κ. Νικολούτσος: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εμπόρων»

Ακολούθως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, επισήμανε ότι το ΕΒΕ στέκεται δίπλα στους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου και εκφράζει τη συμπαράσταση του στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. «Έχοντας, από την πρώτη στιγμή, ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και υλοποιώντας σχετικές ενημερωτικές δράσεις, το Επιμελητήριο Ηλείας προσπαθεί κάθε στιγμή να ενημερώνει τα μέλη του και την κοινωνία για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εμβολιαστικού κινήματος, δεν είναι ωστόσο δίκαιο οι ΜμΕ να αποτελούν το εξιλαστήριο θύμα της επιδεινωμένης κατάστασης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό και πάντοτε με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, απευθύνουμε κάλεσμα στην Κυβέρνηση για τη θέσπιση ανταποδοτικών μέτρων στήριξης, που θα βοηθήσουν τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες όπως:
– Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου
– Αναπροσαρμογή και εκλογίκευση των προστίμων
– Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
– Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου
– Μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης στο 6%
– Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ
– Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Μέχρι να επιτύχουμε τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες, προκειμένου να μην καταστούν παράπλευρα θύματα της πανδημίας».

«Δεν ανεχόμαστε άλλο το ρόλο του χωροφύλακα»

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανηλειακή απεργία προς όλους τους συναδέλφους του αλλά και εκείνους που διατηρούν αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, απεύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης καθώς επίσης και στους καταναλωτές, ζητώντας τους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν διασπαστικά στον αγώνα τους. Στην Αμαλιάδα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στην Σκακιέρα.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας Δημήτρης Μικελόπουλος επισήμανε ότι θα συμμετέχουν στο Πανηλειακό κίνημα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνηση που είναι κατάφωρα άδικα ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του κινήματος.

Στην απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων να συμμετέχουν στην Πανηλειακή απεργία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τάσος Καρνάρος τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με την πανελλαδική απεργία στην εστίαση, ο στόχος τους είναι να συσπειρωθούν όλοι οι μικροί επαγγελματίες- έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι στα καταστήματα τους και να πουν «Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε να είμαστε άλλο χωροφύλακες στα καταστήματα μας υπό το φόβο ελέγχων και εξοντωτικών προστίμων καθώς σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λύση για τη νέα έξαρση της πανδημίας. Είμαστε αυτοί οι οποίοι βιώνουμε στο πετσί μας την ακρίβεια στις πρώτες ύλες και τις αυξήσεις τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και την ανασφάλεια για το μέλλον μας. Δεν αντέχουμε άλλο!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος