FOLLOW US: facebook twitter

Ζαχάρω: Παιδικός σταθμός στη Φασκομηλιά και ράμπες ΑμεΑ στα σχολεία

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:

Δύο σημαντικά έργα για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών αναμένεται να υλοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος Ζαχάρως. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για να χρηματοδοτηθεί η ίδρυση νέα δομής Παιδικού Σταθμού στη Νέα Φιγαλεία, καθώς και να κατασκευαστούν ράμπες και χώροι υγιεινής για την ομαλή πρόσβαση και εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στι σχολικές μονάδες του δήμου Ζαχάρως.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός προγραμματίζεται να λειτουργήσει στον χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Φασκομηλιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Όπωε αναφέρεται και στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Παιδικός Σταθμός Ν. Φιγαλέιας λειτουργεί τώρα σε κτίριο που δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί, για αυτό και προτείνεται η μεταστέγασή του στο ανενεργό δημοτικό σχολείο Φασκομηλιάς, με στόχο τη διαμόρφωση τμήματος δυναμικότητας έως και 25 παιδιών.

Όσον αφορά τις ράμπες και τους χώρους υγιεινής, η παρέμβαση είναι ύψους 32.500 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στο πρόγραμμα εντάσσονται το Α’ Νηπιαγωγείο Ζαχάρως, τα Νηπιαγωγεία Γιαννιτσοχωρίου και Νέας Φιγαλείας, τα Δημοτικά Σχολεία Ζαχάρως, Κακοβάτου, Γιαννιτσοχωρίου και Νέας Φιγαλείαε, τα Γυμνάσια Ζαχάρως και Φιγαλείας, καθώς και τα Λύκεια του δήμου. Στόχος του δήμου είναι να διαμορφωθούν σύγχρονες και λειτουργικές δομές πρόσβασης και εξυπηρέτησης για τον μαθητικό πληθυσμό και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος