FOLLOW US: facebook twitter

Ζάκυνθος | Βγαίνουν στους δρόμους

Ημερομηνία: 30-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Σε δύο κινητοποιήσεις προχωρούν αυτή την εβδομάδα οι ξενοδοχοϋπάλληλοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται καθώς οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού αρνήθηκαν να μιλήσουν με το σωματείο για εργασιακά θέματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό, αναφέρεται: «Για άλλη μία φόρα οι 4 Ενώσεις Ξενοδόχων Ζακύνθου αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με το Σωματείο, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν για αυξήσεις σε μισθούς, τήρηση ωραρίων, ρεπό, ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για τους εργαζόμενους εκτός Ζακύνθου και άλλα αιτήματα. Για μια ακόμη φορά το Ξενοδοχειακό κεφάλαιο στη Ζάκυνθο κρατάει απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά.

«Οι 4 Ενώσεις Ξενοδόχων Ζακύνθου αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με το Σωματείο για μισθούς, ωράριο, ρεπό και συνθήκες διαμονής»

Άλλη μια σεζόν είναι μπροστά μας και για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί στα ξενοδοχεία και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν χωρίς πρόσληψη, ανασφάλιστοι ακόμα και απλήρωτοι.

Αν και οι ξενοδόχοι περιμένουν άλλη μια σεζόν με νέα ρεκόρ, το «θαύμα του τουρισμού» αυτό δεν αγγίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Το Σωματείο μας μπροστά στη έναρξη της νέας σεζόν κάλεσε για άλλη μια φορά τις εργοδοτικές ενώσεις για διαπραγματεύσεις με τις εξής προτάσεις:

Αυξήσεις στους μισθούς
•Τήρηση της κλαδικής σύμβασης σε ρεπό και ωράρια
•Αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής για τους εκτός Ζακύνθου

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων αρνήθηκαν για μια ακόμα φορά ακόμα και να διαπραγματευτούν.
Κλαίνε τάχα για την έλλειψη προσωπικού, συνεχίζουν όμως τον ίδιο ντορό. Αφού φτιάχνουν το ένα 5* πίσω από το άλλο, παρά την έλλειψη υποδομών συνεχίζουν να λεηλατούν τους εργαζόμενους με ατελείωτα ωράρια, χωρίς ρεπό, άθλιες συνθήκες εργασίας και χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Αντί να πληρώσουν το προσωπικό, που με το αίμα του έχει κτίσει το τουριστικό θαύμα, να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, κανονίζουν να φέρουν δούλους να τους δουλεύουν από Μπαγκλαντές και Πακιστάν.

Όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν παρά και του γεγονότος ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη μπούκωσε με επιδοτήσεις το ξενοδοχειακό κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν μπορούμε πια να ζούμε χωρίς εισόδημα από τον Γενάρη μέχρι τον Μάιο έως ότου ξανανοίξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Έχουμε ανάγκη να δουλεύουμε 5νθήμερο- 8ωρο με ρεπό, να πληρωνόμαστε τις Κυριακές , τις αργίες, έχουμε ανάγκη να αμειβόμαστε με βάση τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε άμεσα:

– Αξιοποίηση των κτιριακών συγκροτημάτων του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου προς όφελος των εργαζομένων στην Ζάκυνθο και των λαϊκών αναγκών.
– Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
– Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης.
– Να δοθεί επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις , σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους , μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.
– Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

Το σωματείο μας προχωρά σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και καλούμε τα μέλη μας σε ετοιμότητα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
•Πέμπτη 30/03/2023 ώρα 09:00 στο Εργατικό Κέντρο
•Σάββατο 01/04/2023 ώρα 09:00 στο Γήπεδο ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ»

photo: left.gr

Πηγή: imerazante.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος