FOLLOW US: facebook twitter

Η Ζάκυνθος καλωσορίζει τον Ηλία Ανδριόπουλο

Ημερομηνία: 29-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

andriopoulos-zakynthos

Μεγάλο αφιέρωμα της Λέσχης «ΓΕΡΑΝΟΣ» στον Ηλείο μουσικοσυνθέτη στις 10 Αυγούστου

  • Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Θεοδώρα Μπάκα και η Ζακυνθινή χορωδία

Μια μεγάλη συναυλία ετοιμάζει στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζακύνθου την Τετάρτη10 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος.  Ένας μελωδός, ένας ταξιδευτής της μουσικής που θα σεργιανίσει το κοινό στου ονείρου τα μπαλκόνια με μυρωδιές κι αρώματα, μαζί με την σπουδαία φωνή του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά και την υπέροχη σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα, Ο Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα απόλυτα αρμονισμένοι με το ύφος και την μουσική ευγένεια του συνθέτη, θα μας γνωρίσουν μέσα από τις έξοχες ερμηνείες τους, κάποιες δυνατές καλλιτεχνικές στιγμές από την τριανταπεντάχρονη και πλέον διαδρομή του Ανδριόπουλου στην ελληνική μουσική.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος είναι από τους συνεχιστές του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού και ανήκει σε εκείνη την ομάδα των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Οι δίσκοι και τα τραγούδια του είναι κυματοθραύστες στη λαίλαπα του Κιτς του νεοπλουτισμού, της αναίδειας, της ασχήμιας σε μια εποχή χωρίς ποιότητα, χωρίς αισθητική. «Κύκλος Σεφέρη», «Εικόνες», « Γράμματα στον Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια», «Τα λαϊκά μου», « Περιπλάνηση», «Προσανατολισμοί», « Ξένες Πόρτες», «Μουσικό Τοπίο», «Αργοναύτες», «Ωδές», μία μικρή σταχυολόγηση από τους δίσκους του. «Μην Κλαίς», «Πλατεία Βάθης», «Τι Τραγούδι να σου γράψω», «Αυτές οι ξένες Αγκαλιές», «Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες», «Πουλιά σε Χίλια Χρώματα», «Ο Έρωτας», «Τα Λόγια της Αγάπης», «Μεταξουργείο», «Χτυπώ Την Πόρτα Του Θεού», «Ακροναυπλιά», «Τραγούδι του Παλιού Καιρού». Ένα μικρό απάνθισμα από τα υπέροχα τραγούδια του που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Συνεχιστής της μεγάλης μουσικής επανάστασης που ξεκίνησε την δεκαετία του ΄60 με τους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη και συνεχίστηκε με τους Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Λεοντή, Λοΐζο, ο Ηλίας Ανδριόπουλος παρουσιάζει το δικό του όμορφο μουσικό κόσμο τον οποίο προχωρεί και εξελίσσει με το δικό του μουσικό αισθητήριο και την προσωπική του αντίληψη.

Να σημειώσουμε ότι ο Ζακυνθινός συνθέτης και μουσικός Παναγιώτης Μαρίνος (εκλεκτός φίλος του συνθέτη), ανέλαβε την συγκρότηση και την διδασκαλία μιάς μεγάλης Ζακυνθινής χορωδίας, όπου θα συμμετέχουν όλοι αφιλοκερδώς και θα τραγουδήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του Ανδριόπουλου.

Τρείς διακεκριμένοι μουσικοί ο Αχιλλέας Γουάστωρ – πιάνο , ο Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλλο και ο Ηρακλής Ζάκκας – μαντολίνο – μπουζούκι θα συνοδεύσουν τους ερμηνευτές σε αυτό το μαγικό μουσικό ταξίδι.

Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση Εισιτηρίων Βιβλιοπωλείο Libro d’ Oro – Βιβλιοπωλείο Μυλωνάς – Πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη» – Πρατήριο Τύπου «Αργυροκαστρίτη»http://geranos-leschi-zakynthos.blogspot.gr/…/elias-andriop…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος