FOLLOW US: facebook twitter

Ζάκυνθος: Μεταφορά και διανομή προϊόντων στους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας (Βίντεο)

Ημερομηνία: 17-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου ταξίδεψε στους πυρόπληκτους της Περιφέρειας του νομού Ηλείας για την μεταφορά αλλά και την διανομή των προϊόντων που μαζεύτηκαν όλη την περασμένη εβδομάδα

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Χρήστος και Σπύρος Καρύδης, ο Δημήτρης Μαρκεσίνης, ο Παύλος και ο Λαμπρινός Λαζάνης, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, η Άννα Μπέση και η Λουίζα Μόρφη πήγαν απευθείας την ανθρωπιστική βοήθεια με τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο πρώτος σταθμός τους ήταν το χωριό Πλάτανος, όπου η ομάδα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του χωριού ο οποίος με τη σειρά του πήγε την ομάδα σε οικογένειες της περιοχής.

Εκεί είδαν από πρώτο χέρι την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές.

Αφού έφυγε από τον Πλάτανο, η ομάδα πήρε το δρόμο για το χωριό Πευκών.

Και πάλι με τη βοήθεια των ντόπιων η ομάδα μοίρασε γρήγορα τα εφόδια που χρειάζονταν.

Επόμενος σταθμός ήταν το χωριό Λάλα.

Στο δρόμο προς το χωριό Λάλα συνάντησαν πυροσβεστικές ομάδες από άλλα κράτη που έφταναν στα χωριά.

Εκεί η ομάδα συνάντησε τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Η συγκεκριμένη ομάδα μαγείρευε για πυρόπληκτους που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.

Πρόσφεραν επίσης βοήθεια στα απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά όπου ήταν αδύνατο να φτάσουν λόγω πτώσης δέντρων και δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό.

Μετά το χωριό Λάλα η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία όπου εκεί συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής.

Με τη βοήθεια εθελοντών η ομάδα μπόρεσε να ξεφορτώσει το φορτηγό έτσι ώστε να αποσταλούν προμήθειες στις γύρω περιοχές.

Η όλη επιχείρηση ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Ζάκυνθο όταν ανακοινώθηκε ότι θα γίνει συλλογή προϊόντων για τους πυρόπληκτους του νομού Ηλείας.

Έτσι δημιουργήθηκαν σημεία συγκέντρωσης, το κατάστημα POWER UP και η EURO HIRE. Κατόπιν δημιουργήθηκαν και άλλα σημεία συγκέντρωσης στο Καλαμάκι, “Costas Coffee Zante”, “Costas pool bar”.

Σιγά σιγά και άλλες επιχειρήσεις προσέφεραν βοήθεια “Smart Rental Cars” στο Αεροδρόμιο, “Nefis Travel ” στο Τσιλιβί, “Montes Supermarket” στις Αλυκές, “Pet Vet Patiris”.

Οργανισμοί όπως η XEΝ Ζακύνθου, η ομάδα Βελονοκατάσταση (Διονυσία Παράσχη), Λεβάντε Φέρρις (δωρεάν μεταφορά του υλικού στην Κυλλήνη), 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, Σύλλογος Δασκάλων Ζακύνθου, Παιδικός Σταθμός Λουλουδότοπος, Παιδικός Σταθμός “Παλατάκι”, ΕΚΩΝ Κατασκευαστική, “Fergus Sings the Blues” κ.λ.π. Οι εθελοντές Διονυσία, Μπάιρον, Μάικ και όλη η ομάδα του Euro Hire που όχι μόνο βοήθησαν με τη συσκευασία αλλά βοήθησαν να φορτωθεί το φορτηγό ώστε να είναι έτοιμο για την αναχώρησή του.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε όλους γενικά καθώς χωρίς την υποστήριξη του Ζακυνθινού λαού αυτή η αποστολή θα ήταν αδύνατη.

Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πηγή: zantetimes.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος