FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Ζαφειρόπουλος: Σημαντικές αλλαγές στις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συγγραφέας:

Με την ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και όλους τους φορείς του (Πηγή: www.ert.gr). Η πιο σημαντική αλλαγή είναι το γεγονός ότι θα εκδίδεται μόνο μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ το χρόνο, για όλες τις προσλήψεις που θα γίνονται το εκάστοτε έτος, ανάλογα τον προγραμματισμό των φορέων του δημοσίου, για την κάλυψη κενών θέσεων με βάση τις ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

  1. Καθιέρωση στις διαδικασίες ΑΣΕΠ, υποχρεωτικής γραπτής γνωστικής δοκιμασίας προκειμένου να διασφαλισθεί η ύπαρξη των απαραίτητων, γενικών και ειδικών γνώσεων.
  2. Το σύστημα εξετάσεων αναμένεται να γίνει λειτουργικότερο, ώστε τελικά να τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Σήμερα η έμφαση δίδεται στα τυπικά προσόντα.
  3. Ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ ΑΣΕΠ και εμπλεκομένων στις επιμέρους διαδικασίες φορέων που παρέχουν «στοιχεία – εισροές» στις διαδικασίες ΑΣΕΠ, τόσο για το τακτικό προσωπικό, όσο και για το προσωπικό ορισμένου χρόνου.
  4. Μείωση του διοικητικού βάρους ΑΣΕΠ μέσα από τη δόμηση μιας στιβαρής, ενιαίας και προγραμματισμένης διαδικασίας, σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα που ενθαρρύνει την κατά τρόπο αποσπασματικό έναρξη διαδικασιών πρόσληψης και την ως εκ τούτου μη στοχοθετημένη κατανομή των ανθρώπινων πόρων της Ανεξάρτητης Αρχής.
  5. Ενίσχυση-ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, τόσο ως προς το στελεχικό δυναμικό, όσο και τους συμβούλους (αύξηση του αριθμού τους) προκειμένου να καταστεί δυνατή η με όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας άσκηση του έργου της Αρχής, στο πλαίσιο του οράματος για επιτέλεση κομβικού ρόλου από το ΑΣΕΠ, σε όλη τη διάρκεια και τις εκφάνσεις του κύκλου ζωής ενός υπαλλήλου.
  6. Σύντμηση χρόνου ολοκλήρωσης διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ υποβολής αιτήματος του φορέα και ανακοίνωσης του πίνακα διοριστέων να μην υπερβαίνει το ένα έτος.
  7. Ανάπτυξη ειδικά παραμετροποιημένου και προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης επιστημονικού εργαλείου για τη διακρίβωση δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων.

Εν εξελίξει βρίσκονται, δύο Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αφού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.asep.gr του ΑΣΕΠ. Αυτές είναι οι 5Κ/2020 (36 θέσεις στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) (Ανεξάρτητη Αρχή), στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε.) (Υπουργείο Υγείας) και στην Τράπεζα της Ελλάδος) και 6Κ/2020 (1.209 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας) και η κατάταξη θα πραγματοποιηθεί μόνο με βάση τα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι υποψήφιοι.

ΑΣΕΠ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις 19 ειδικοτήτων ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2020 – ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ Ο.Μ.Ε. ΠΥΡΓΟΣ 6η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ KAI Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (1)

ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1)

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΛΕΙΑΣ Α.Ο.Μ. ΑΜΑΛΙΑΔΑ 6η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ KAI Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (1)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η υποβολή αιτήσεων αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά (αυτό αποτελεί νέα διαδικασία), πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Περισσότερες Πληροφορίες

Κέντρο Ακαδημαϊκής & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας «exousiodotisi.GR»

Τηλέφωνο: 6973395041 email: exousiodotisi@gmail.com web: www.exousiodotisi.gr

Σπύρος Ζαφειρόπουλος,

Σύμβουλος Εργασίας & Εκπαίδευσης, MSc, MA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων