FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος: Η Αρχαία Ολυμπία και η Ηλεία απαιτούν, δεν διεκδικούν απλά όσα δικαιούνται και τους οφείλουν…

Ημερομηνία: 11-08-2021 | Συντάκτης:

Ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος διαπίστωσε με προσωπική παρουσία του τις συνθήκες ολέθρου που διαμόρφωσαν (!) στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Η τιμαλφής κοιτίδα του Ολυμπισμού και ολόκληρος ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και τμήμα του Δήμου Πύργου υπέστησαν τις δολοφονικές-καταστροφικές συνέπειες ενός πρωτοφανούς Αρμαγεδδώνα.

Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος έκανε την ακόλουθη σχετική δήλωση: «Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πληγέντες πυρόπληκτους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που με κίνδυνο ζωής έδωσαν εκατοντάδες μάχες για να σώσουν ψυχές ανθρώπων και περιουσίες, προστατεύοντας και το μέλλον του τόπου μας.

Η επόμενη μέρα απαιτεί ενότητα, συστράτευση και θάρρος με φρόνηση και τόλμη για να επουλωθούν οι πληγές και να (ξανα)κερδηθεί το μέλλον!

Οι πυρόπληκτοι όλων των πληγεισών περιοχών δεν έχουν υποστείλει τις σημαίες της αξιοπρέπειας και των αγώνων κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους.

Τα ημίμετρα και τα κενά περιεχομένου λόγια απορρίπτονται ως μέθοδος επίρριψης «στάχτης στα μάτια» των κατεστραμμένων συμπολιτών μας.

Οι πληγέντες πολίτες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι συλλογικοί φορείς και κάθε Ηλείος, ενωμένοι απαιτούμε, δεν διεκδικούμε απλά, όσα δικαιούνται και τους οφείλει η Πολιτεία.

Απαιτούμε άμεσα την εκπόνηση επαρκούς χρηματοδοτούμενου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ, αλλά και του συνόλου των πυρόπληκτων οικισμών στο Δήμο Πύργου. ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΑΙΤΗΜΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος