FOLLOW US: facebook twitter

Ζαχάρω: Στόχος η επανοριοθέτηση του οικισμού Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:

Νομικές ενέργειες δρομολογεί η δημοτική αρχή Ζαχάρως

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την αναθεώρηση της οριοθέτησης του παλαιού αιγιαλού στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Νικολάου επιδιώκει ο δήμος Ζαχάρως, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με εκτάσεις που παραμένουν υπό αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έχουν ήδη εκπονηθεί τέσσερις μελέτες από το ΙΓΜΕ και από πανεπιστημιακούς, οι οποίες αποτυπώνουν ευρήματα που επιβάλλουν την επανεξέταση των ορίων, καθώς η ισχύουσα οριοθέτηση αξιολογείται ως λανθασμένη και βασισμένη σε στοιχεία που δεν ευσταθούν.

«Θεωρούμε απαραίτηση και επιβεβλημένη την επανεξέταση της λανθασμένης οριοθέτησης του παλαιού αιγιαλού στην παραλιακή περιοχή Αγίου Νικολάου της Τ.Κ. Ζαχάρως του Δήμου Ζαχάρως, υπόθεση στην οποία τίθενται σοβαρά νομικά ζητήματα, των οποίων η αντιμετώπισή τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Για την αντιμετώπιση της υπόθεσης σχετικά με την επανεξέταση της λανθασμένης οριοθέτησης, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει στον καθηγητή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ,  Γεώργιο Διαμαντόπουλο να προβεί σε σύνταξη γνωμοδότησης επί του θέματος, για να καθορίσουμε τις περαιτέρω  ενέργειές μας», τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, προσθέτοντας ότι αποκλείονται εκτάσεις από κάθε προοπτική αξιοποίησης.

«Εμείς έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι το χειμέριο κύμα και ο παλαιός αιγιαλός είναι πολύ μακρύτερα από το σημείο που ισχύει με τη σημερινή οριοθέτηση. Υπάρχουν συμβολαιογραφικές πράξεις και άλλα έγγραφα από τη δεκαετία του ’50, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν υπήρξαν ποτέ τμήμα του αιγιαλού. Εξαιτίας αυτής της κατάσταση, ταλαιπωρείται κόσμος που έχει ιδιοκτήσιες υπό αμφισβητούμενο καθεστώς και έχει δεμένα χέρια», ανέφερε ο δήμαρχος Ζαχάρως, σημειώνοντας ότι η υπόθεση σχετίζεται και με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό.

«Εμείς επιδιώκουμε τη νομιμότητα και τίποτα περισσότερο. Θα προσκομίσουμε όλες τις μελέτες που υπάρχουν και οι οποίες δείχνουν πως η σημερινή οριοθέτηση είναι λανθασμένη και πρέπει να επανεξεταστεί», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος