FOLLOW US: facebook twitter

Ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών – Δάνειο για τρία έργα στον δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 10-11-2021 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Δάνειο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα λάβει ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση τριών έργων, της βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και τη δημιουργία του Ανοιχτού Εμπορίου Αμαλιάδας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, τα αρχικά δεδομένα σχετικά με τη δανειοδότηση του δήμου άλλαξαν, για αυτό και πρότεινε τη σύναψη του δανείου σύμφωνα με την προσφορά του Ταμείου, με στόχο να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα τα προαναφερθέντα έργα, τα οποία έχουν αθροιστικό προϋπολογισμό 4,2 εκατ. ευρώ.

Ο δήμος σχεδιάζει να διοχετεύσει 832.000 ευρώ από το δάνειο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», άλλες 373.343 ευρώ για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της Αμαλιάδας, η οποία χρηματοδοτείται επίσης με 296.657 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, και τις υπόλοιπες 603.964 ευρώ του δανείου στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό του 1,26 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προσφορά του Ταμείου στον δήμο, το δάνειο θα αποπληρωθεί σε βάθος 15ετίας με επιτόκιο είτε κυμαινόμενο είτε μικτό. Η λήψη του δανείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πρόταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος