FOLLOW US: facebook twitter

Υποχρεωτικές όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Νέες αποφάσεις από τον Οργανισμό  λόγω κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού και για τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε χθες τα εξής μέτρα:

  • Την παράταση όλων των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Υπενθυμίζεται πως από τις 11 Μαρτίου όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μετατράπηκαν σε υποχρεωτικές.
  • Την αναδρομική ισχύ της εγγραφής στο μητρώο ανέργων καιτ ων αιτήσεων τακτικής επιδότησης ανεργίας από την ημέρα που υποβάλλεται το ηλεκτρονικό αίτημα για ραντεβού.

Επιπλέον, υπενθυμίζονται ότι ανανεώνονται αυτόματα όλα τα δελτία ανεργίας που λήγουν έως και τις 5 Απριλίου , η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet, οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους στέλνοντας email στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους, καθώς δεν απαιτείται πλέον η φυσική τους παρουσία.

Τέλος οι άνεργοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 εντός του 6ημερου μετά τη λύση της εργασιακής τους σχέσης, αρκεί να προσέλθουν έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Η τακτική επιδότηση των ανέργων που υποβάλουν αίτηση έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 θα ξεκινάει αναδρομικά από την 7η ημέρα μετά την ημερομηνία απόλυσής τους ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αίτησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος