FOLLOW US: facebook twitter

Υποβολή αιτήσεων έως και 24 Ιανουαρίου από τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία: 05-01-2022 | Συντάκτης:

Ξεκινά η διαδικασία για τους νέους Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

– Αρκετές θα είναι οι υποψηφιότητες στην Ηλεία όπου ήδη ξεκίνησαν οι “ζυμώσεις” και η εκδήλωση ενδιαφέροντος


Από χθες και για τις επόμενες 20 ημέρες, έως τις 24 Ιανουαρίου, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να αναδειχθούν σε μια από τις συνολικά 116 θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις – δηλώσεις για τη συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής πύλης https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/. Οι υποψήφιοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXIS.Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέγονται και τοποθετούνται για τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή. Όσοι τοποθετούνται εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά και μετά τη λήξη της θητείας τους, μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι νέοι Δ/ντές εκπαίδευσης θα επιλεγούν τους επόμενους μήνες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι καταρχάς ανάμεσα στα καθήκοντα και το έργο που θα αναλάβουν οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, περιλαμβάνεται ρητώς η συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης -με άλλα λόγια δε νοείται υποψήφιος “στρατηγός” της εκπαίδευσης που να μη συμφωνεί με την εφαρμογή της! Αυτό από μόνο του, στην ουσία “αποκλείει” υποψηφίους που ανήκουν σε άλλους κομματικούς χώρους ή που έχουν κάνει αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων που γίνεται σε δύο στάδια, θεωρητικά είναι το πλέον καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή τους πέρα από τα τυπικά προσόντα. Ωστόσο εκπαιδευτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το “παιχνίδι θα είναι σικέ” και η τελική επιλογή θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, ακόμα και από διακομματικές συμφωνίες σε υψηλό επίπεδο!

“Ζυμώσεις” στην Ηλεία για τις δύο θέσεις Δ/ντών Εκπαίδευσης

Στην Ηλεία, η συζήτηση και οι ζυμώσεις για τους Δ/ντές εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και ήδη έχει εκφραστεί η επιθυμία από αρκετούς εκπαιδευτικούς που διατηρούν τουλάχιστον τα απαραίτητα τυπικά προσόντα να διεκδικήσουν την θέση. Ειδικά σε ότι αφορά την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δηλώσει ξανά υποψηφιότητα ο νυν Δ/ντής κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος αλλά και τουλάχιστον 5-6 ακόμα εκπαιδευτικοί είναι ακόμα ύπό σκέψη, καθώς είναι πολλοί πλέον οι καθηγητές που έχουν τα τυπικά προσόντα με χρόνια προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακά κα διδακτορικά. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι την θέση θα διεκδικήσουν εκτός από Ηλείους και Αχαιοί εκπαιδευτικοί, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει αίτηση για μια μόνο θέση ανά Περιφέρεια, χωρίς να είναι απαραίτητη ή παίρνει μόρια η εντοπιότητα! Πάντως τις επόμενες μέρες, έως και τις 24 Ιανουαρίου που λήγει η προθεσμία, θα υπάρξουν εξελίξεις και θα γίνουν γνωστές όλες οι υποψηφιότητες και στην Πρωτοβάθμια – πληροφορίες αναφέρουν ότι για την θέση θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν Δ/ντής Νίκος Κλάδης- αλλά και στην Δευτεροβάθμια Ηλείας.

Οι δύο τελευταίοι Δ/ντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία, ο τέως Δ/ντής Βασίλης Δημητρέλλος και ο νυν κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Αυγούστου του 2020 και που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ξανά υποψήφιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος