FOLLOW US: facebook twitter

Υπόθεση νεκρών παιδιών στην Πάτρα: Οι γιατροί ήθελαν να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έρχονται στο «φως», εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας. 

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα αναφέρουν πως η Τζωρτζίνα παρουσίαζε προβλήματα υγείας μόνο όταν στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν δεν υπήρχε κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής. Μάλιστα όπως σημειώνει είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο για να μπορούν να ελέγχουν το παιδί όταν δεν ήταν κάποιος ειδικός μαζί του.

Ένα δεύτερο θέμα που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο λόγος που τα τρία αδέρφια νοσηλεύονταν σε μονόκλινο δωμάτιο. Η μητέρα φέρεται να είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πως τα παιδιά της νοσηλεύονταν σε μονόκλινο έπειτα από σχετική πρόταση των γιατρών. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της μητέρας φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί, σύμφωνα με τους οποίους είχε προηγηθεί η επίκληση της μητέρας των κοριτσιών, λέγοντας πως ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.

«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης στο Mega.

Ο κ. Τσαντίρης τόνισε πως πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.

lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος