FOLLOW US: facebook twitter

Υπόσχεση για πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο το 2022

Ημερομηνία: 19-04-2021 | Συντάκτης:

Παράθυρο για «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους το 2022 με οριστική κατάργηση από το 2023, ανοίγει κυβερνητικός αξιωματούχος, σε συνάρτηση πάντα με τα περιθώρια αντοχών του προϋπολογισμού. Aν υπάρξει παράταση του φετινού μοντέλου για την εισφορά αλληλεγγύης και το 2022, όπως έχει προαναγγελθεί, πάνω από 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα διατηρήσουν τις ελαφρύνσεις.

Ειδικότερα οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν να έχουν αυξημένες αποδοχές αφού το όφελος για έναν μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ ανέρχεται σε 426 ευρώ. Επίσης μισθωτός με εισόδημα 30.000 ευρώ κερδίζει 676 ευρώ ενώ για ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ το ετήσιο όφελος για τον φορολογούμενο φθάνει τα 1.326 ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις αποδοχών θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως όσοι βρίσκονται στα «ρετιρέ», όπως υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς, άλλοι ανώτεροι δημόσιοι λειτουργοί και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που ενταχθούν στο μέτρο.

Το στίγμα που δίνεται από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει την ατζέντα των προεκλογικών της δεσμεύσεων που έχουν μπει στο συρτάρι λόγω της υγειονομικής κρίσης, χωρίς όμως να μπαίνει σε κίνδυνο η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική πειθαρχία στην οποία δίνουν έμφαση οι αγορές.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος