FOLLOW US: facebook twitter

Υποσχέσεις και «θα» μοίρασε ξανά η Μίνα Γκάγκα

Ημερομηνία: 12-12-2022 | Συντάκτης:

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Δήμαρχο Πύργου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο, Εργαζομένους Νοσοκομείου και Βουλευτή Δ. Καλαματιανό

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Υποσχέσεις ότι «θα» αναληφθούν πρωτοβουλίες με… μετακινήσεις γιατρών ξανά, μοίρασε η αναπλ. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στον Δήμαρχο Πύργου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους εκπροσώπους φορέων της Ηλείας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που απαίτησαν μαζί της την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και από την οποία επέστρεψαν απογοητευμένοι και με… «άδειο καλάθι», καθώς δεν έλαβαν συγκεκριμένες λύσεις για την στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου.

Οι φορείς, επέμειναν για ακόμα μια φορά στο αίτημα χαρακτηρισμού της Ηλείας ως άγονης και προβληματικής Α’ ζώνης, ώστε να δοθούν κίνητρα και να μπορέσει επιτέλους το Νοσοκομείο Πύργου να γίνει ελκυστικό και να στελεχωθεί με γιατρούς, ωστόσο έλαβαν και αυτή τη φορά την αρνητική απάντηση της κ. Γκάγκα με το σκεπτικό ότι στην περίπτωση του ΓΝ Κερκύρας που υλοποιήθηκε δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην αγωνία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση καθώς η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου –κυρίως στην Παθολογική- είναι επισφαλής και επικίνδυνη, η κ. Γκάγκα τους δήλωσε πως με το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ, είναι πλέον εφικτή (!) η στελέχωση των Νοσοκομείων με γιατρούς.

Στη σύσκεψη αλλά και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Κώστας Νικολούτσος, Στάθης Καννής, Αντώνης Καράμπελας, Χάρης Μιχαλακόπουλος, από τους Ηλείους βουλευτές, μόνον ο Διονύσης Καλαματιανός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης, ο ταμίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Διονύσης Γάσπαρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου Γιάννης Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη των προαναφερόμενων φορέων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την κ. Γκάγκα, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι απορρίφθηκε το αίτημά τους για το άγονο και ζήτησε να αξιοποιηθούν οι νέοι νόμοι, όπως έγινε το καλοκαίρι που στελέχωσαν δομές στα νησιά με γιατρούς που τους έδωσαν μπόνους 1.500 ευρώ αφορολόγητα, ενώ υπενθύμισε ότι στην Ηλεία λειτουργούν δύο στρατιωτικές μονάδες και θα μπορούσε να στείλει γιατρούς και το Υπ. Εθνικής Άμυνας. «Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να μένουν παρατηρητές στο φαινόμενο. Πρέπει να γίνουν άμεσα τις επόμενες ημέρες κινήσεις. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα έχουμε παθολόγους στο νοσοκομείο του Πύργου, σε μια περίοδο που αυξάνεται η νοσηρότητα των παθολογικών περιστατικών, τα πράγματα θα γίνουν τραγικά.  Η αναπληρώτρια υπουργός μάς είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά και με απαίτηση τις εξελίξεις».

«Να ενταχθεί στο άγονο»

Ο Ηλείος Βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός, επέμεινε στην ένταξη της Ηλείας στην άγονη ζώνη Α’ ώστε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στον τόπο μας και να έχουν οι Ηλείοι μια αξιοπρεπή περίθαλψη, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα του Νοσοκομείου Πύργου.

Και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Γιαννικούλης επισήμανε ότι πάγιο αίτημα του συλλόγου, των φορέων και της κοινωνίας παραμένει η ένταξη της Ηλείας στην κατηγορία άγονη τύπου Α’, χωρίς ωστόσο να είναι αισιόδοξοι για την έγκρισή του, ενώ πρόσθεσε ότι πρότειναν στην κ. Γκάγκα και την χορήγηση οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς του ΕΣΥ ώστε να δεχτούν την μετακίνησή τους στο ΓΝ Πύργου.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος πρόσθεσε ότι η κ. Γκάγκα «δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε» για λύσεις και πως θα παρακολουθούν τις εξελίξεις, υποστηρίζοντας πως το Νοσοκομείο Πύργου πρέπει άμεσα να στελεχωθεί.

Οι επικεφαλής

Την ικανοποίησή του από την αντιμετώπιση που είχαν από την κ. Γκάγκα, εξέφρασε ο Κώστας Νικολούτσος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα περίπλοκο πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ηλεία και πως θεωρεί ότι μπορεί και να βρεθεί λύση, ενώ ο Στάθης Καννής μίλησε για την ενότητα και την σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της παροχής υγείας στους Ηλείους. Όπως είπε, η κ. Γκάγκα εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου με την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς θα καλυφθούν τα κενά στην Παθολογική του Πύργου.

Ο Αντώνης Καράμπελας ήταν πιο δηκτικός, τονίζοντας ότι διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά την αναλγησία του κεντρικού κράτους προς την περιφέρεια, το Νομό και το δήμο μας και πως δεν αποκόμισαν κάτι συγκεκριμένο από την αναπληρώτρια Υπ. Υγείας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιάννης Γεωργίου εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη συνάντηση, καθώς απορρίφθηκε ξανά το αίτημα τους για το άγονο με τη δικαιολογία ότι δεν θέλει να φέρει γιατρούς οι οποίοι μετά την πενταετία θα ξαναφύγουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος