
Η Κυβέρνηση, δια των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, δείχνει μάλλον ανέτοιμη να δεσμευτεί για τυχόν νέες αυξήσεις στις συντάξεις. Το +2,4% του περασμένου Ιανουαρίου, χαμηλότερο και από το ετήσιο ύψος του πληθωρισμού της προηγούμενης χρονιάς, ασφαλώς και δεν ικανοποίησε το «μεγαλύτερο κόμμα» της χώρας.
Γι’ αυτό και ζητούν μετ’ επιτάσεως «εδώ και τώρα» να γίνουν παρεμβάσεις και να δοθούν δεσμεύσεις. Η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Ευθυμίου, ασφαλώς και δεν θα δεσμευτεί για το παραμικρό. Στις λίγες μέρες που έχει αναλάβει το «κουτσουρεμένο» χαρτοφυλάκιο του κ. Τσακλόγλου, αποφεύγει κάθε είδους δέσμευση.
Σε όλα τα παραπάνω, αν προστεθεί και το εξίσου «καυτό» θέμα των πιθανών περικοπών στις συντάξεις χηρείας, κάνει το χαρτοφυλάκιο της κυρίας Ευθυμίιου, μάλλον… εκρηκτικό. .
Καλή τύχη στη ΔΕΘ, λοιπόν για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Ειδικά, σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις που θα (πρέπει να) δώσει προς τους συνταξιούχους, χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης για να τα καταφέρει.