FOLLOW US: facebook twitter

«Ύποπτη» βραδινή πυρκαγιά στην Ανάληψη 

Ημερομηνία: 23-08-2022 | Συντάκτης:

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε τη ζημιά στα 20 στρέμματα


Συναγερμός σήμανε προχθές αργά το βράδυ στις Πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ανάληψης Αμαλιάδας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερα σημεία εντός δασικής έκτασης, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις στο σημείο από την Ηλεία την Αχαΐα και την  Αιτωλοακαρνανία    

Οι τέσσερις εστίες εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση μέσα σε δάσος κοντά στην ιερά μονή της περιοχής, ένδειξη που ενισχύει τις υποψίες για συνειδητό εμπρησμό. Συνολικά επιχείρησαν στο σημείο 24 οχήματα με 71 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με επικεφαλής στην επιχείρηση κατάσβεσης τον ΔιοικητήΠυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχο Χριστόφορο Μπόκα, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και τον διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας Αντιπύραρχο Κώστα Χριπάτσιο. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η ζημιά περιορίστηκε στα 20 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης.

Ήδη το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Η ώρα και ο τόπος δείχνουν ότι υπήρξε συνειδητή απόπειρα εμπρησμού σε μια περιοχή που έχει ξαναμπεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο, χωρίς όμως να έχουν προσδιοριστεί ακόμα τα κίνητρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος