FOLLOW US: facebook twitter

«Ύποπτη» πυρκαγιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 07-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Κάηκαν περίπου 150 στρέμματα αγροτοδασικής γης

-Απρόοπτο με εγκλωβισμό οχημάτων λόγω «Εύας»

Προβληματισμό προκαλεί στην Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι στην Ανάληψη Αμαλιάδας, η οποία άφησε πίσω της περίπου 150 στρέμματα καμένης δασικής γης και αγροτικών εκτάσεων.  Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 15 οχήματα και 36 πυροσβέστες συν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης και δύο αεροσκάφη, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί λίγη ώρα αργότερα υπό μερικό έλεγχο. Οι πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής οδηγούν σε υπόνοιες εμπρησμού,  αφού ο τόπος και το χρονικό σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς αξιολογούνται ως «ύποπτα».

Από το συμβάν δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού η έντονη βροχόπτωση το απόγευμα του Σαββάτου εγκλώβισε οχήματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους της Ανάληψης, Βαγγέλη Παλυβό και Νίκο Τσαγρή για τη βοήθειά τους στο να απεγκλωβιστούν τα οχήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος