FOLLOW US: facebook twitter

Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. ο Ν. Καλάκος στην Ηλεία-Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:

Υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, θα κατέλθει ο γνωστός Οικονομολόγος που κατάγεται από τη Μέλισσα, Νίκος Καλάκος.

Ο κ. Καλάκος γνωστοποίησε την απόφαση του δηλώνοντας πως παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) όπως ορίζει το Σύνταγμά προκειμένου να διεκδικήσει τη δυνατότητα εκπροσώπησης τον πολιτών του Νομού Ηλείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η εν λόγω απόφαση μου είναι αποτέλεσμα της ευθύνης και του αισθήματος καθήκοντος που νιώθω απέναντι στους συμπατριώτες μου στην Ηλεία, να αγωνιστώ για την πραγματική βελτίωση της ζωής και καθημερινότητας τους. Η διεκδίκηση μιας πιθανής έδρας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το μέσο για να το πράξω αυτό και όχι αυτοσκοπός. Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφτηκα τον Πρωθυπουργό μας, όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά από τα προβλήματα του Νομού μας».

Ποιος είναι ο Νίκος Καλάκος

Ο Νίκος Καλάκος, κατάγεται από τη Μέλισσα Ηλείας και είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ (Ανώτατη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών), με μεταπτυχιακό MASTER OF SCIENCE IN STATISTICS – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ειδών Λογαριασμού Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διοίκηση Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», ακαδημαϊκό έτος 2001-2002, 300 ωρών με συνοδευτική βεβαίωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που βεβαιώνει ότι με την 31/1/2000 Απόφαση της Συγκλήτου είναι επιπέδου Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών.

Η επιμόρφωση και κατάρτιση του είναι συνεχής καθώς έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Συνέδρια.

Από το 1977 έως και το 1984 εργάστηκε στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ΑΣΤΕΡΙΣ Α.Ε., ΟΠΑΠ Α.Ε., ΕΒΓΑ Α.Ε., «ΚΑΜΙ» Κων. Ν. Μιχαλόπουλος ενώ το 1985 διορίστηκε στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων όπου από το 1995 υπηρέτησε από τη θέση του Προϊσταμένου του Οικονομικού Τμήματος του Ταμείου.

Από το 2000 αναπλήρωνε τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Ταμείου ενώ το 2007 του ανατέθηκαν και καθήκοντα Προϊσταμένου του Οικονομικού Τμήματος του Νέου Κλάδου Πρόνοιας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ και την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Το 2010 παράλληλα με τα καθήκοντα του, ορίστηκε και Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνση του Ταμείου και εν συνέχεια ορίστηκε Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης του ΤΠΔΥ από το οποίο παραιτήθηκε το 2018.

Το 2019 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (Ε.Σ.Υ.Π.) μέχρι και τις 31/12/2021 οπότε και παραιτήθηκε.

Ο κ. Καλάκος, είναι συνεργάτης και αναλυτής τηλεοπτικών εκπομπών εστιάζοντας σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, άρθρα, μελέτες και προτάσεις για τη βιωσιμότητα και λειτουργία του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ έχει σειρά εισηγήσεων και ανακοινώσεων σε Συνέδρια και Ημερίδες.

Η συνδικαλιστική του δράση είναι επίσης μεγάλη καθώς εκπροσωπούσε τους εργαζόμενους στο ΔΣ του ΤΠΔΥ επι σειρά ετών ενώ υπήρξε και τακτικό μέλος στο Β’ ΚΥΑ και αναπληρωτής πρόεδρος του.

Συμμετείχε ως μέλος αλλά και ως πρόεδρος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών ταμείων, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Νίκος Καλάκος είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

(Επιμελεια: Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr)


Καιρός Πύργος