FOLLOW US: facebook twitter

Υπόμνημα  Βαλιανάτου: «Ζητάμε στήριξη για να μην εγκαταλείψουμε τον πρωτογενή τομέα»

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Υπόμνημα  Βαλιανάτου στον Πρωθυπουργό από την Ο.Π Αμαλιάδας


 

Στήριξη, στους Ηλείους αγρότες και παραγωγούς, που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα και τις φωτιές, ζητά με υπόμνημά  του προς τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος.

Όπως τονίζει, η αγροτική παραγωγή στην Ηλεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οδηγείται στον αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Μάλιστα, καταθέτει και τα σοβαρότερα αγροτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη φετινή χρονιά με πρώτο την κορινθιακή σταφίδα που παραμένει στις αποθήκες.

Ο κ. Βαλιανάτος, κάνει αναφορά στην βιομηχανική τομάτα, την κορινθιακή σταφίδα και τα εσπεριδοειδή, τονίζοντας ότι είναι τα τρία προϊόντα που στηρίζουν το εισόδημα των παραγωγών της Ηλείας κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στο τεράστιο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κτλ), υποστηρίζοντας πως αν δεν εφαρμοσθούν μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά μέτρα οι αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν. «Ενημερωθήκαμε ότι πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι αυτά τα τρία προϊόντα από το 2023 να μην είναι σε αυτά που θα ενισχύονται από την συνδεδεμένη ενίσχυση. Αυτό θα είναι καταστροφή για το Νομό μας» επισημαίνει και κατέληξε: «Ήρθε η ώρα οι αγρότες να ενωθούν και να αντιδράσουν. Ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς υποστηρίζουμε και κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση ότι οι αγρότες θα γίνουν ισχυροί και θα μπορέσουν να στηρίξουν τα προϊόντα τους μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών. Κάθε προϊόν χρειάζεται και μια δυνατή Οργάνωση Παραγωγών. Μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών θα μπορέσουν να καταρτιστούν και να εφαρμοστούν επιχειρησιακά προγράμματα, τα οποία παρέχουν σημαντικά οφέλη και κίνητρα στους παραγωγούς. Οι οργανώσεις μόνο κέρδος έχουν να προσθέσουν στον αγροτικό κόσμο και ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστούν οι παραγωγοί από στενόμυαλες λογικές του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά το μέλλον με άλλη προοπτική. Δυνατές Οργανώσεις συνεπάγεται ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα, που θα τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δώσουν στους αγρότες τη δυνατότητα να γίνουν κυρίαρχοι στον κλάδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος