FOLLOW US: facebook twitter

Υποδοχή Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών από τον Δήμο Ήλιδας!

Ημερομηνία: 04-05-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS που υλοποιεί το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Γνωριμία με τον τόπο που ‘γέννησε’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας

Ο Δήμος Ήλιδας υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Γαλλία, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus που υλοποιείται σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και έχει θέμα: «Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η ‘ξενάγηση’ των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από τον Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα από τον συνεδριακό χώρο της Σοχιάς, όπου και τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Ευγένιος Αστερής, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης εκτός νομού, και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, υπεύθυνος για πολιτιστικά θέματα, κ. Βασίλης Καψής.

Τους 25 μαθητές και τους τρεις εκπαιδευτικούς από το College Ilew de Loire Nantes, συνόδευσαν η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας κα Ιωάννα Παπαδάκη εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και δράσεων για την εβδομάδα παραμονής τους στην περιοχή.

Σε έναν τόπο πολιτισμού!

Ο κ. Αστερής πέραν του καλωσορίσματος, έκανε σύντομη αναφορά στην πόλη της Αμαλιάδας και ευρύτερα στον Δήμο Ήλιδας, επισημαίνοντας ότι αν και ο Δήμος είναι μικρός πληθυσμιακά έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, όπως αρμόζει στην ιστορία του, και χαρακτήρισε ιδιαίτερα τυχερούς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν από κοντά την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία, που γινόταν η προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Άλλωστε, αυτό είναι και το αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος και η Γαλλική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην κοιτίδα του Ολυμπισμού.

Οι Γάλλοι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη στον Δήμο και προσέφεραν αναμνηστικά στον κ. Αστερή, αντιπροσωπευτικά της πόλης Nantes, μαζί με ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης τους και στην συνέχεια παρέλαβαν αναμνηστικά του Δήμου Ήλιδας, ως ενθύμια από την επίσκεψή τους, ευχαριστώντας για την φιλοξενία, ενώ δεν έκρυψαν την ανυπομονησία τους να γνωρίσουν τον τόπο, με την ευχή να σταθεί σύμμαχός τους και ο καιρός!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος