FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοτελή γίνονται τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ψηφίζεται στη Βουλή το Νομοσχέδιο – Επιφυλάξεις από την ΚΕΔΕ για την δυνατότητα στελέχωσής τους

Υποχρεωτική δημιουργία ενός Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο, άμεσα υπαγόμενου στο Δήμαρχο, προβλέπει το αρ.21 του Νομοσχεδίου περί Πολιτικής Προστασίας που ψηφίζεται στη Βουλή, μια διάταξη που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Εξαίρεση αφήνει ο νομοθέτης μόνο για τους Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων, όπου θα μπορεί να συστήνεται Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί μέσα σε 6 μήνες, θα καθοριστούν οι οργανικές θέσεις, οι ειδικότητες, τα περιγράμματα θέσεων με βάση τον εκάστοτε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), η διαδικασία πρόσληψης και τα κριτήρια στελέχωσής τους.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, συμμετέχοντας στην ακρόαση Φορέων που διεξήχθη στις 29.1.2020 ενώπιον των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, κατέθεσε Υπόμνημα, στο οποίο αναφέρεται ότι “η θέσπιση στους Δήμους Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας υπαγόμενα απευθείας στο Δήμαρχο μας βρίσκει σύμφωνους αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις αν μπορούν να στελεχωθούν με τις γνωστές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σήμερα στους Δήμους και με την ενισχυόμενη από την κινητικότητα “διαρροή” υπαλλήλων από τους Δήμους σε άλλους Φορείς του Δημοσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος