FOLLOW US: facebook twitter

Υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
ert

H ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών «δημοσίου ενδιαφέροντος» που μεταφέρθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης, υπό τον Άδωνη Γεωργιάδη. Η μεταφορά έγινε με απόφαση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 10 Απριλίου.

Mε τη νέα ρύθμιση μεταφέρεται η αρμοδιότητα Γενικού Εμπορικού Μητρώου από το αντίστοιχα επιμελητήρια στην Ειδική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μαζί με πλήθος επιχειρήσεων και φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και εταιρείες διαχείρισης περιουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Η απόφαση, που όπως αναφέρει το «Κουτί της Πανδώρας» ήρθε στο φως μέσα από τη δημοσίευση του εν λόγω ΦΕΚ από την ΠΟΣΠΕΡΤ, προκάλεσε προβληματισμό και σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν ήδη απευθυνθεί στη διοίκηση και αναμένουν εξηγήσεις. (Διαβάστε επίσης: Καθησυχάζουν για ΕΡΤ – ΑΠΕ και τη μεταφορά στο Υπ. Ανάπτυξης) 

Διαβάστε το ΦΕΚ με την απόφαση μεταφοράς:

Υπενθυμίζεται, ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν διοικητικά υπό τον άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού, κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς προέκυψαν εύλογα ερωτήματα για κυβερνητικές παρεμβάσει σε ΜΜΕ. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν μέσω πολλών περιστατικών λογοκρισίας και (μη) κάλυψης σημαντικών γεγονότων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που είχε αποκαλύψει το Tvxs.gr με τον έλεγχο των ειδήσεων από τα νησιά για τις ειδήσεις σχετικά με την επίταξη περιοχών για δημιουργία κέντρων προσφύγων.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει πως ο έλεγχος από το Μαξίμου αποτελεί «ενδιάμεσο στάδιο» καθώς η αρμόδιότητα θα περνούσε στον αρμόδιο υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Αργότερα ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΡΤ ο μέχρι τότε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Ν.Δ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος