FOLLOW US: facebook twitter

Υπηρεσία Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Πρασίνου δήμου Πύργου: Μέτρα και οδηγίες σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων

Ημερομηνία: 01-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ειδικά μέτρα και οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Πύργου καλώντας όλους τους πολίτες να τις ακολουθήσουν πιστά.

Οι μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αλλάξει πλέον την καθημερινότητα μας. Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες ώστε να υπάρχει αποτελεσματική προστασία όλων μας από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας πως αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες προστασίας, καθώς και γάντια μιας χρήσης δεν ανακυκλώνονται και τα πετάμε αφού τα κλείσουμε καλά μέσα σε σακούλα, στον πράσινο κάδο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δε πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια ενώ δεν αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους καθώς αν έχουν γεμίσει αναζητάμε κάποιον παρακείμενο.

Ακόμα τονίζεται ότι δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.

Αν υπάρχει υποψία ή κρούσμα στο νοικοκυριό μας:

* Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και όχι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

* Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλα απορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.

* Δεν γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και δεν συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.

* Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία.

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί απαιτούν να προσέχουμε όλοι μας για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για εμάς όσο και για την δημόσια υγεία.

Ακολουθώντας πιστά όλες τις οδηγίες που μας δίνονται, προστατεύουμε αποτελεσματικά εμάς, τους γύρω μας, τη γειτονιά μας, αλλά και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, την Διαλογή και την Ανακύκλωση τους οποίους ευχαριστούμε ακόμη μια φορά.

Για αυτό, μένουμε σπίτι και διαχειριζόμαστε με ασφάλεια τα απορρίμματα μας, ακολουθώντας και στην περίπτωση αυτή τις οδηγίες των ειδικών”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος