FOLLOW US: facebook twitter

Υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά στο θέατρο Δρούβα με τους «ΜΩΡΑΪΤΕΣ»

Ημερομηνία: 08-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

mwraites-drouva

Ραντεβού με την παράδοση!

Μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά με παραδοσιακούς σκοπούς που εξελίχθηκε σε ένα τρικούβερτο γλέντι, διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 1η Ιούλη ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου «ΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ» στο θέατρο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία. Με τον τρόπο αυτό και με όλα τα χορευτικά του τμήματα, μικρών , εφήβων και ενηλίκων, έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του, αφού ένας δημιουργικός χρόνος με πάρα πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ηλεία,  έκλεισε με τον πιο ωραίο τρόπο. Με μουσική και χορό!

mwraites-drouva2

Εξάλλου αυτή η μεγάλη γιορτή της παράδοσης με φόντο τον Κρόνιο λόφο στην κοιλάδα των θεών, είχε τον δικό της συμβολισμό ακριβώς γιατί οι Μωραίτες επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία για την τελετή λήξης των μαθημάτων τους και επίσης με τον τρόπο αυτό ευχαρίστησαν και όλα τα μέλη του Ομίλου για την συμπαράσταση και την πολυετή στήριξή τους. Αυτό τόνισε στο καλωσόρισμα του και ο χοροδιδάσκαλος και ψυχή των Μωραϊτών, Θέμης Μπατουδάκης.

mwraites-drouva3

Εκτός από τα μέλη του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου, ευχαρίστησε όλους τους χορευτές, αλλά και τους ρεμπέτες τα αδέλφια Γιώργο και Αντρέα Γεωργόπουλο, Χρήστο Κουφό και Διονύση Δούζα, τον Χάρη Ζωϊδάκη δάσκαλο της μουσικής, τους μουσικούς Στέφανο και Γιώργος Μπατουδάκη στο λαούτο και το βιολί αντίστοιχα καθώς και την Μαρία Μπάντου στο τραγούδι που έκλεψε τις εντυπώσεις με τη φωνή της σε τραγούδια από την Μικρά Ασία και Αιγαιοπελαγίτικα.  Επίσης ευχαριστίες απηύθυναν οι Μωραϊτες για την ευγενική της χορηγία στην Γωγώ Μπακατσέλου καθώς και στον Γιάννη Αποστολόπουλου για τα μικροφωνικά που πάντα τους στηρίζει αφιλοκερδώς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η φοιτήτρια Ιατρικής Ευαγγελία Αλεξοπούλου που έκανε μια ιστορική αναδρομή των χορών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα και από όλα τα τμήματα του Ομίλου των Μωραϊτών, ενώ στο τέλος και ο κόσμος μπήκε στο χορό και ακολούθησε πραγματικό γλέντι ειδικά με την συμβολή της ορχήστρας και των τραγουδιστών. Το ραντεβού για τα νέα μαθήματα παραδοσιακών χορών, ανανεώνεται για την 1η Σεπτέμβεη. Ως τότε, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος