FOLLOW US: facebook twitter

Υπεγράφη η σύμβαση μετεγκατάστασης του Ειδικού γυμνασίου-λυκείου στη Μυρτιά

Ημερομηνία: 02-08-2022 | Συντάκτης:

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι μαθητές αποκτούν ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές σχολείο»

Ξεκινά με γρήγορους ρυθμούς η μετεγκατάσταση του Ειδικού γυμνασίου-λυκείου από τον Άγιο Ιωάννη στην κτηριακή υποδομή γυμνασίου της Τ.Κ. Μυρτιάς, μετά και την υπογραφή της σύμβασης του έργου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (2/8) μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Βασιλακόπουλος Τρ.-Αλέρτας Αν.-Κοινοπραξία», Αναστάσιο Αλέρτα. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Οι μαθητές θα έχουν πλέον την ευκαιρία να κάνουν μαθήματα και όλες τις εκπαιδευτικές τους δράσεις σε ένα καινούργιο, σύγχρονο και αξιοπρεπές κτίριο, που έμενε ανενεργό», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Συμπληρώνοντας ότι η μετεγκατάσταση αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης τη σύμφωνη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς κι ότι το υπάρχον κτίριο στον Άγιο Ιωάννη θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου φάσματος κοινωνικών δράσεων.

Εργασίες για ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολείο

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, σύμφωνα και με την μελέτη του έργου, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες εργασίες στο κτίριο ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις ενός Ειδικού σχολείου, να καταστεί λειτουργικό, προσβάσιμο και ασφαλές.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, το κτίριο του Γυμνασίου της Τ.Κ. Μυρτιάς διαθέτει, στον Α΄ όροφο 5 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα Η/Υ. Στο ισόγειο διαθέτει 1 αίθουσα φυσικοχημείας, γραφείο καθηγητών με χώρους υγιεινής ανδρών/γυναικών, γραφείο διευθυντή με χώρο υγιεινής, χώρο κυλικείου, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής για αγόρια και κορίτσια.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες υγιεινής και χρήσης (χρωματισμοί, επισκευές, κ.τ.λ.) και θα υλοποιηθούν κατασκευές για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του διδακτηρίου και την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως:

  • 2 λυόμενες αίθουσες βαρέως τύπου, στον ακάλυπτο χώρο
  • Χώρος υγιεινής για εμποδιζόμενα άτομα (ΑΜΕΑ), στον χώρο του επιπέδου του ισογείου
  • Εξωτερικός ανελκυστήρας με διαστάσεις θαλάμου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/65826/699/2020 (ΦΕΚ 2998/Β/20-7-2020)
  • Κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) μέγιστης κλίσης 5% και ελάχιστου πλάτους 1,50μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος