FOLLOW US: facebook twitter

Υπάρχει ελπίδα!

Ημερομηνία: 15-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Δεκάδες πολίτες έγιναν Δότες Μυελού των Οστών και πρόσφεραν αίμα για τα Παιδιά με Καρκίνο

parea-floga

της Κικής Κολοβέρου –kkoloverou@yahoo.gr

  • Συγκινητική πρωτοβουλία από το καφέ «Parea» στον Πύργο σε συνεργασία με τη «Φλόγα» και το «Χαρίζω Ζωή»

«Γιατί… η αγάπη μας, είναι δύναμη για τον αγώνα των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια». Με το σύνθημα αυτό, οι ιδιοκτήτες του καφέ «Parea» στον Πύργο, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν, δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην αξιόλογη πρωτοβουλία εθελοντισμού που ανέλαβαν, με στόχο την συγκέντρωση μονάδων αίματος για τα παιδιά με καρκίνο αλλά και καταγραφής νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών. Μια συγκινητική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»,  το Κέντρο Ενημέρωσης& Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών  «Χαρίζω Ζωή» και την στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Μάλιστα, οι εισπράξεις του καταστήματος, διατέθηκαν για τις ανάγκες της «Φλόγας» η οποία από το 1982 στηρίζει τις οικογένειες παιδιών με καρκίνο από την περιφέρεια, αναλαμβάνοντας την φιλοξενία τους.

parea

Η ανταπόκριση του κόσμου, ήταν πραγματικά συγκινητική και όπως τόνισαν και οι ιδιοκτήτες του καφέ, Γιάννης Πλεμμένος και Αλέξανδρος Καλύβας, δεν περίμεναν όταν σχεδίαζαν τις εθελοντικές αυτές δράσεις, ότι θα προσέλκυαν τόσους πολλούς συμπολίτες τους. «Θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε τις δράσεις αυτές μια φορά το χρόνο στηρίζοντας έτσι τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους. Ευχόμαστε, το δικό μας παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες και σύλλογοι της περιοχής μας γιατί οι ανάγκες σε αίμα και κυρίως εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι πραγματικά μεγάλες. Αρκεί όλοι να σκεφτούν, ότι με κάτι τόσο απλό και ανώδυνο, μπορούν να σώσουν μια ζωή!».

 

 

 

 

 

 

 

 

karakonstanti-xristina

 

 

 

(«Είναι αμαρτία από το Θεό να λέμε ότι πονάει η βελόνα γνωρίζοντας ότι μπορεί να σώσουμε μια ζωή!» επισήμανε η κ. Χριστίνα Καρακωνσταντή, εθελόντρια Δράσης του «Χάρισε Ζωή».)

«Μη δειλιάζεις, γίνε δότης!»

Η κ. Χριστίνα Καρακωνσταντή, εθελόντρια Δράσης του «Χάρισε Ζωή», λήπτρια μοσχεύματος και η ίδια στο παρελθόν, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη σπουδαία αυτή κίνηση που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν δυο νέα παιδιά αλλά και τη χαρά της, για την προθυμία του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους. «Έχουμε δεχτεί ήδη πάρα πολλά άτομα και η προθυμία αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική» είπε και πρόσθεσε ότι βρέθηκε με χαρά στον Πύργο να ενημερώσει για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τη λευχαιμία και να πάρει επίχρισμα (σάλιο) με μια μπατονέτα από τους εθελοντές δότες.

parea-dotis

 

«Η λήψη του μοσχεύματος είναι πλέον μια απλή διαδικασία, όπως ακριβώς η αιμοδοσία. Περιμένει πάρα πολύς κόσμος μέσα στα νοσοκομεία για την ανεύρεση συμβατού δότη εξαιτίας της αμφιβολίας και της δειλίας του κόσμου να γίνει εθελοντής δότης… Το έχω ζήσει περιμένοντας 8 μήνες μέσα στο Νοσοκομείο… Έχουν «φύγει» άνθρωποι αναμένοντας και σκεφτείτε ότι το 70-80% από όσους νοσούν είναι παιδιά. Είναι αμαρτία από το Θεό να λέμε ότι πονάει η βελόνα! Πονάει η ψυχή μου όταν το λέω αυτό, γιατί με το αίμα, χαρίζεις πραγματικά ζωή».

papaioannou-tasia

 

 

«Ευχαριστούμε από καρδιάς»

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» κ. Τασία Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε «από καρδιάς» όπως είπε τους ιδιοκτήτες του  «Parea» και όλους όσους στήριξαν την σπουδαία τους προσπάθεια προσφέροντας αίμα και ενισχύοντας οικονομικά τη Φλόγα και ευχήθηκε, η κίνηση αυτή να αποτελέσει παράδειγμα ώστε και άλλοι να την ακολουθήσουν.

 

parea-aimodosia

«Η Φλόγα, ιδρύθηκε το 1982 από μια χούφτα γονείς. Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια γιατί οι γονείς των παιδιών με καρκίνο δεν είχαν που να ξεκουραστούν και τα χρήματα τους πήγαιναν σε ξενοδοχεία ενώ όσοι δεν είχαν, την έβγαζαν στα παγκάκια. Και γω γονιός του ’83 ήμουν και βίωσα τις δυσκολίες… Έτσι καταφέραμε να ιδρύσουμε τον ξενώνα φιλοξενίας των παιδιών και των γονιών τους που έρχονταν από την Περιφέρεια. Έναν ξενώνα στον οποίο ηρεμούν και μοιράζονται με τους υπόλοιπους γονείς τις ίδιες ανησυχίες για όσο καιρό χρειαστούν. Μάλιστα, μέσα στο χώρο λειτουργεί και σχολείο, με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς ώστε τα παιδιά να μην χάνουν τα μαθήματα τους. Είναι ένα κανονικό σπίτι για αυτούς…».

parea-myelos

Η κ. Παπαϊωάννου, τόνισε ακόμα ότι έχουν κάνει «συμμαχία ζωής» με το «Χάρισε ζωή», χρηματοδοτώντας τα δείγματα που παίρνουν για τους δότες και κατέληξε πως είναι άδικο να αφήνουμε παιδάκια να ταλαιπωρούνται επειδή δεν υπάρχουν μοσχεύματα.

Η Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανέτα εξέφρασε τη χαρά της για την ανάληψη αυτής της διαφορετικής πρωτοβουλίας και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και τους διοργανωτές για τις σπουδαίες δράσεις που προετοίμασαν. «Είμαστε πάντα συμπαραστάτες σε τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης που βοηθούν τους συνανθρώπους μας. Με την εθελοντική αιμοδοσία, μια πράξη Αγάπης τόσο απλή, μπορούμε να απαλύνουμε όσους έχουν ανάγκη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος