FOLLOW US: facebook twitter

Υπαναχωρεί μπροστά στις πιέσεις των εκπαιδευτικών η Κεραμέως – αποσύρει διατάξεις αναφορικά με τα σχολεία

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
keramews-niki

Σε απόσυρση διατάξεων από το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα, τα πειραματικά και τα δημοτικά σχολεία, αναμένεται να προχωρήσει η Νίκη Κεραμέως μετά τις πιέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, που έχει χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας ως «αντιεκπαιδευτικό», η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται πως θα αποσύρει εν τέλει ορισμένες διατάξεις.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», οι διατάξεις στις οποίες η Νίκη Κεραμέως υπαναχωρεί, αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά.

Ειδικότερα όσον αφορά πρότυπα σχολεία, δε θα διεξάγονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους από το γυμνάσιο στο λύκειο, αλλά μόνο από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Επιπλέον αναμένεται να αφαιρεθεί η ρύθμιση που όριζε ότι τα πανεπιστημιακά πειραματικά σχολεία θα μετατρέπονταν σε πρότυπα. Αυτά θα διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους και θα δέχονται υποψηφίους με κλήρωση.

Επίσης άλλη διάταξη την οποία θα αφαιρέσει από το νομοσχέδιο η υπουργός Παιδείας, είναι εκείνη που αφορά τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις του δημοτικού, ο οποίος από 22 θα ανέβαινε στους 24 (και μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26).

Επιπροσθέτως, στο νομοσχέδιο δεν θα συμπεριληφθούν ούτε οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί αρχικά σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και το ηλικιακό όριο των 17 ετών.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, η Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία των ειδικών, από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων.

Υπογραμμίζεται ότι το πολύκροτο νομοσχέδιο – εκσκαφέας του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη Μαΐου.

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος