FOLLOW US: facebook twitter

Υπ. Εργασίας σε Εργαζόμενους Κοινωφελούς: Δεν θα δοθεί παράταση στους 30.333 ωφελούμενους

Ημερομηνία: 27-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και της Επιτροπής Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία,  εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας  ξεκαθάρισαν πως δεν θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα, ενώ για μια σειρά σοβαρά ζητήματα, όπως τις συνθήκες δουλειάς, τα μέτρα προστασίας, δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών. Για «υπουργείο κοροϊδίας» έκανε λόγο το Συνδικάτο και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη της Επιτροπής, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, 4ος όροφος) για να συζητήσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Στην «κανονικότητα» κυβέρνησης και δημοτικών αρχών και τις επιπτώσεις της για τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ο Γιώργος Λάζαρης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Υπενθύμισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, τα κενά και τις ελλείψεις που «μπαλώνονται» με «ευέλικτους» εργαζόμενους, όπως οι εργαζόμενοι μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». «Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα». Όπως εξήγησε, απέναντι στο αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών βρίσκονται οι αντεργατικοί νόμοι, ενώ υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις σωματείων για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

«Για τους δήμους και τις Περιφέρειες είμαστε «τζάμπα κρέας»», τόνισε η Κατερίνα Ζερβού, μέλος της  Επιτροπής. «Η δουλειά μας μέσα στα κοινωφελή προγράμματα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης μεταφράζεται σε συνεχή εναλλαγή εργασιακών χώρων και ειδικοτήτων, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο», υπογράμμισε, με «μισθούς πείνας» και τις ελλείψεις Μέσων Ατομικής Προστασίας να αποτελούν την καθημερινότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Όσο για την επιμήκυνση του προγράμματος, όπως σχολίασε, υπήρξε μια ανακούφιση η οποία όμως απλά μετέθεσε το πρόβλημα χιλιάδων εργαζομένων. Έτσι, το επόμενο διάστημα τους περιμένει η επιστροφή στην ανεργία, χωρίς να δικαιούνται όλοι τους ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος