FOLLOW US: facebook twitter

Υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 20-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη διερεύνηση αναγκών για την παροχή υλικής βοήθειας αλλά και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους πληγέντες των περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προωθεί με πρωτοβουλία του ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Κλιμάκιο με ειδικούς ψυχικής υγείας συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΟΨΥ και θα ξεκινήσει περιοδείες στις πληγείσες Κοινότητες του Δήμου από την προσεχή εβδομάδα. Το κλιμάκιο θα συνοδεύει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου και η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, Κοινωνική Λειτουργός κα Ελένη Πρίνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τις εξής Κοινότητες:

Δευτέρα 23 Αυγούστου, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Καυκανιά, Πελόπιο, Πλάτανος.
Τρίτη 24 Αυγούστου, Χελιδόνι, Κρυονέρι, Λάλα – Πόθος, Πεύκες, Νεμούτα.
Τετάρτη 25 Αυγούστου, Κλαδέο, Μάγειρα, Δούκα – Λάσδικα, Αχλαδινή, Ξηρόκαμπο.

Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2003 είναι ένας μικτός σύλλογος, που συναποτελείται από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες φροντιστές τους, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Συνολικά, ο ΣOΨΥ Πάτρας αριθμεί περισσότερα από 450 μέλη. Ο Σύλλογος αποτελεί το βασικό φορέα αυτο-οργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, των οικογενειών τους και των φίλων τους. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Αποστολή του είναι η παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους.

Ο ΣΟΨΥ ήρθε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο την διερεύνηση αναγκών για τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης από την θεραπευτική ομάδα του Συλλόγου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος