FOLLOW US: facebook twitter

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Δημάρχου Ήλιδας!

Ημερομηνία: 11-02-2023 | Συντάκτης:

ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΧΕ-ΒΑΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιάννης Λυμπέρης: «Διαμορφώνεται μία Χωρική Ενότητα που συνιστά αναβίωση της κλασικής διαδρμομής των Ολυμπιακών Αγώνων»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης για το γεγονός ότι στην πρόταση – μελέτη για την εφαρμογή ΟΧΕ – ΒΑΑ σε όλους τους δήμους της Δυτικής Ελλάδας υιοθετήθηκε η πρότασή του, να αποτελέσουν ενιαία χωρική ενότητα οι Δήμοι Πύργος, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, αναβιώνοντας την κλασική διαδρομή των Ολυμπιακών αγώνων.

«Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε στην πρόσφατη εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την μελέτη για την εφαρμογή των στρατηγικών ΟΧΕ-ΒΑΑ. Ιδιαίτερα θεωρούμε σπουδαίο το γεγονός ότι στον σχεδιασμό έχει συμπεριληφθεί η ΟΧΕ/ΒΑΑ Δήμων Πύργου, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας. Διαμορφώνεται μία χωρική ενότητα που συνιστά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στοιχείο που δίνει προστιθέμενη αξία και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Η στρατηγική θα μας βοηθήσει  να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό, στον αθλητισμό, τομείς που μπορούμε να συνδέσουμε με τον πρωτογενή τομέα και τη βιώσιμη ανάπτυξη » δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης «Σχεδιασμός, επιλογή και προσαρμογή ΟΧΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την προγραμματική περίοδο 2021-2027» που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βάσει του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας Πύργου – Αμαλιάδας, ώστε να λειτουργήσουν ως δίπολο. Η χωρική ενότητα Δήμων Πύργου- Ήλιδας- Αρχαίας Ολυμπίας ανήκει στις αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές με έντονες οικιστικές και τουριστικές πιέσεις και με το περιβάλλον τους παράλληλα να χρειάζεται σχεδιασμένες δράσεις και μέτρα αναβάθμισης και εξυγίανσης. Το τρίπολο με πυρήνα την Αρχαία Ολυμπία περιλαμβάνει την Αρχαία Ήλιδα και το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Οι τρεις αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν πόλους διεθνούς βεληνεκούς με τεράστια αρχαιολογική και επιστημονική σημασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος