FOLLOW US: facebook twitter

Υγεία επί πληρωμή

Ημερομηνία: 11-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επισημάνσεις για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε ο Αμαλιαδίτης γιατρός και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, τονίζοντας ότι υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ.

Όπως τόνισε, η επί πληρωμή λειτουργία απογευματινών χειρουργικών επεμβάσεων εκτός από πολλά προβλήματα που δεν είναι τόσο εύκολο να επιλυθούν, θέτει και ζητήματα ηθικής τάξης, αφού δεν μπορεί να υπάρχει αναμονή μεγάλη στις λίστες και συγχρόνως να εκβιάζονται εμμέσως οι ασθενείς για παράκαμψη επί πληρωμή. Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του για τον λόγο που οι δημοτικές δομές υγείας μένουν εκτός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας («Δώρο στον κ. Πατούλη που συντηρεί παράλληλο δίκτυο») και πρόσθεσε πως η συμμετοχή των ιδιωτών στο ΕΣΥ πρέπει να επιτρέπεται μόνο όταν αποδεδειγμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε άγονες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων.

«Θα είμαστε απέναντι σε ότι μειώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Σκοπός όλων των κυβερνητικών μέτρων είναι η μεροληψία υπέρ του ιδιωτικού τομέα υγείας. Και εδώ η εξυπηρέτηση των λίγων και ισχυρών. Να γνωρίζει η κυβέρνηση όμως, ότι οι πολλοί θα στηρίξουν σοσιαλδημοκρατικές επιλογές στο χώρο της υγείας», υπογράμμισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος