FOLLOW US: facebook twitter

«Χρυσές επιτάξεις»: Πόσο θα πληρώσει το κράτος τις ιδιωτικές κλινικές

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Αδρά θα αμειφθεί ο ιδιωτικός τομέας για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας. Μετά το διπλασιασμό της τιμής αποζημίωσης από 800 στα 1.600 ευρώ για την απλή νοσηλεία περιστατικών Covid σε ιδιωτικές κλινικές, η ΚΥΑ ορίζει νέο πακέτο ενίσχυσης στους ιδιώτες που θα νοσηλεύσουν ασθενείς με Covid, αποζημιώνοντάς τους με «ημερήσιο νοσήλιο ιδιωτικών κλινικών προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09» για κάθε ημέρα «από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της έγγραφης πράξης αποδοχής του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και για το χρονικό διάστημα χρήσης που ορίζεται σε αυτήν, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγμής πλήρωσής τους».

«Αυτό δεν είναι επίταξη αλλά μια επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες» σχολιάζει καταγγελτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. «Η Κυβέρνηση έπραξε με μεγάλη καθυστέρηση το αυτονόητο και επίταξε τον Ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη στην πανδημία. Η ένταξή τους όμως δεν είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων όπως επιβάλει η κατάσταση που βρισκόμαστε», τονίζει σε ανακοίνωσή της και χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την παράλληλη «απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποδείχτηκε η κυβέρνηση πέραν της αποζημίωσης παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές της Θεσσαλονίκης, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος