FOLLOW US: facebook twitter

«Χρυσή» Πρωτοχρονιά για επαγγελματίες ληστές!: Λήστεψαν πλασιέ κοσμημάτων στη Μουριά Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 31-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Οι δράστες έφυγαν με 6 βαλίτσες χρυσαφικά

 

Άνθρωποι που τον είχαν ακολουθήσει από την Αθήνα σε ένα πολύ καλά οργανωμένο και εκτελεσμένο σχέδιο, ήταν αυτοί που λήστεψαν έναν πλασιέ κοσμημάτων στο πατρικό του σπίτι στη Μουριά Αρχ. Ολυμπίας τα ξημερώματα της Κυριακής. Η ομάδα των ληστών εισέβαλε θρασύτατα στο σπίτι, ζήτησε από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια άδειασε το περιεχόμενο του πορτ μπαγκάζ, δηλαδή τα έξι βαλιτσάκια με τα κοσμήματα, αξίας πιθανών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης και εγκαταλείποντας το νομό άφησαν πίσω τους καμένο το όχημα διαφυγής κάπου στην Κάπελη…

Η ληστεία

Οι δράστες βρέθηκαν περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το σπίτι του Παναγιώτη Κολοκύθα. Ο 50χρονος γιος του είχε φτάσε στο χωριό από την περασμένη Πέμπτη μαζί με ένα κουμπάρο του πρόσωπο στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, για να δειγματίσει τα κοσμήματα σε κοσμηματοπωλεία σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Πύργο, Ολυμπία και Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του, ο 50χρονος άκουσε κάποιο θόρυβο μέσα στον ύπνου και σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να δει τι συμβαίνει. Άνοιξε την πόρτα και αντίκρυσε τους τέσσερις ληστές στην αυλή, γύρω από το αυτοκίνητό του. Έκλεισε πάλι την πόρτα και άρχισε να φωνάζει τον κουμπάρο και τους γονείς του. Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες στο πρόσωπο, είχαν καλύψει όλα τα σημεία του σώματός τους και κρατούσαν πιστόλια και μαχαίρι, προσπαθούσαν να «γκρεμίσουν» την πόρτα, ενώ από μέσα τα τέσσερα άτομα κρατούσαν αντίσταση. Τελικά οι ληστές διαλύσανε την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Έσπρωξαν στο πάτωμα τον ηλικιωμένο πατέρα, φίμωσαν την μητέρα, ακινητοποίησαν τον κουμπάρο και επιτέθηκαν χτυπώντας τον 50χρονο γιο, ζητώντας του επίμονα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Τα πήραν και βγήκαν στην αυλή, άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και πήραν τα βαλιτσάκια. Παράλληλα έσκασαν και τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια μπήκαν στο δικό τους αυτοκίνητο – ένα λευκό Opel Corsa – που περίμενε ήδη ο τέταρτος της σπείρας.

Διαφυγή μέσω Φολόης

Οι δράστες από τη Μουριά δεν ήταν μακριά από το δρόμο για το Λάλα και το δρυοδάσος της Φολόης. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε στην πλευρά της Κάπελης είχαν αφήσει το δεύτερο όχημα διαφυγής. Εκεί άφησαν το πρώτο στο οποίο και έβαλαν φωτιά για να «σβήσουν» τα ίχνη τους, περίπου στις πέντε το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα στις 5.15 ένας κάτοικος της περιοχής, αντιλήφθηκε το φλεγόμενο όχημα μέσα στο δάσος κοντά στην Ε.Ο. 111 στο ύψος της διασταύρωσης Σιμόπουλου και κάλεσε την Αστυνομία. Οι ληστές εκτιμάται πως είτε έφυγαν προς την Τρίπολη, είτε προς την Πάτρα αρκετά προσεκτικά, για να επιστρέψουν στην Αθήνα που φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει. Άλλωστε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής από τη Μουριά, είχε κλαπεί προ διμήνου από την περιοχή του Βύρωνα. Γεγονός που μαρτυρά πως οι δράστες προσχεδίασαν αρκετό καιρό πριν το χτύπημά τους, γνωρίζοντας πάρα πολλά για το «στόχο» τους. Στοιχεία που ενισχύουν τις εκτιμήσεις πως η ομάδα των ληστών ήταν πολύ έμπειρη και επαγγελματική. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν κάνει λάθη σε όλη την εκτέλεση του σχεδίου, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά το έργων των Αρχών.

Πατέρας θύματος: Όλα έγιναν αστραπιαία

Ο πατέρας του θύματος Πάνος Κολοκύθας, περιέγραψε σε δηλώσεις του τα όλα συνέβησαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι του. “Ήταν τέσσερις το ξημέρωμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι τέσσερα άτομα με πιστόλια και μαχαίρια. Τη γυναίκα μου τη φίμωσαν και εμένα με “γκρέμισαν” κάτω. Στο σπίτι ήταν ο γιος μου και ο κουμπάρος. Κοντράραμε την πόρτα από μέσα και αυτοί ζορίσανε και την πέταξαν κάτω. Έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά που είχε σε βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι έγινε, έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν σα να ήταν συστημένοι… Φορούσαν κουκούλες, μόνο τα μάτια φαίνονταν” μας είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος