FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Τελικά η κυβέρνηση …καταρτίστηκε

Ημερομηνία: 24-04-2020 | Συντάκτης:

Σε μια από τις πλέον σοβαρές πολιτικές ήττες εξελίχθηκε το φιάσκο με τα Voucher της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, που αναγκάστηκε να ανακαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη «αστοχία» στο περιεχόμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Βεβαία όταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη δεν το λες και αστοχία.

Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα σύρθηκε σε άτακτη υποχώρηση και αυτοδιάψευση όλων των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της εδώ και ημέρες, ανακαλώντας τελικά το σκανδαλώδες πρόγραμμα. Εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, από τη στιγμή που το σκάνδαλο έφτασε μέχρι το γραφείο του κ Βρουτση αλλά και τις παρυφές του Μεγάρου Μάξιμου.

Τα «μπράβο» και τα χειροκροτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ακούγονται πιο δυνατά, όσο ο κορονοϊός ψυχομαχεί κι η καραντίνα τόνε τρομάζει… Όμως δεν μπορεί στην ίδια κυβέρνηση – που δείχνει για την ώρα να λυγίζει και να ρίχνει στα γόνατα το δράκο του κορονοϊού – να μην της χρεώσεις ότι αδυνατεί να γιατρέψει αμαρτίες αρχέγονες και να εξαφανίσει τον πολιτικό αταβισμό που την κατατρύχει…

Το πρόγραμμα «τηλεκατάρτισης» ήταν μια άστοχη και προκλητική ενέργεια έτσι όπως αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε, πάει και τέλειωσε! Η a piori αντιμετώπιση επιστημόνων και γενικά μορφωμένων επαγγελματιών σαν αγράμματους ξεπερασμένους και έξω από την τεχνολογία πολίτες, συνιστά επιεικώς σκάνδαλο!  Τι έβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν αντίβαρο των χειροκροτημάτων για την επιτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας;  Το voucher των 600 ευρώ!

Αντί να εντάξει τους περίπου 180.000 ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες στο επίδομα των 800 ευρώ, τους θεώρησε ακατάρτιστους κι απαίδευτους στην τεχνολογία του συρμού και προσφέροντας πάνω από 80 εκατομμύρια σε έξι συγκεκριμένες εταιρίες αποφάσισε να τους εκπαιδεύσει στο πως να… ανοιγοκλείνουν τον υπολογιστή τους και τους έριξε και ένα βοήθημα 600 ευρώ.

Κι αν περιοριζόταν η κυβέρνηση στο «800άρι» άντε να της κόστιζε 140 εκατ. και κάτι, ενώ τώρα το κόστος θα περάσει τα 190 εκατ. Από τα οποία τα μισά και περισσότερα θα πάνε σ’ εκείνους που θα διδάξουν σε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές,  εκτός από το « Σκοιλ Ελικικού» και «Προσχωρήσεις νοσοκομειακών διαθέσιμων ανθεκτών παθοανοών στη χρήση εντατικής επιστηείας» και τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως: «Εννοια της λήψης και της μεταφόρτωσης»…

Και το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο μορφωμένος, «αμόρφωτος» στα ηλεκτρονικά συστήματα, για να ενταχτεί στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του ηλεκτρονικά! Κύριοι της κυβέρνησης ο Ελληνας, ελληνοξεχνάει και να δείτε για πότε με «Μέτζη του νεόκτη» τα κλειστά δάχτυλα που τώρα χειροκροτούν ανοίγουν, και οι δυο παλάμες θα σας φασκελώνουν με οργή. Δεν είναι κρίμα, μετά τόση προσπάθεια για τα ωφέλιμα και εποικοδομητικά να σας γράψει η Ιστορία για τα μάταια, τα κενόδοξα και τα… πονηρά;

Πάντως το ερώτημα που εξακολουθεί αναζητά απάντηση μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι τι θα συμβεί με τις συμβάσεις και τον πακτωλό εκατομμυρίων που κατευθύνθηκε στα ΚΕΚ αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στους επιστήμονες 800 ευρώ, όπως στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά επιμένει στα 600 ευρώ που θα έπαιρναν για την κατάρτιση.

Πηγή:tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος