FOLLOW US: facebook twitter

Χρώμα «Ηλείας» στο Μανχάταν

Ημερομηνία: 12-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

parelasi ameriki

Βροντερό «παρών» έδωσαν ομογενείς κάθε ηλικίας στη μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν για την 195η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Στη σημαιοστολισμένη 5η Λεωφόρο, ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κοννέκτικατ διατράνωσε την πίστη του στα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, την αγάπη του και την αλληλεγγύη του για την πατρίδα. Περισσότερα από 120 τμήματα, ενορίες, σχολεία, εθνικοτοπικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι και άλλοι ομογενειακοί φορείς, πήραν μέρος στην παρέλαση με 46 άρματα και 13 φιλαρμονικές.

Φυσικά, από τη μεγαλύτερη εκτός Ελλάδας παρέλαση, δε θα μπορούσε να λείπει και ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που πόσταρε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο αγαπητός Πυργιώτης Γιώργος Αβραμόπουλος!

Η παρέλαση αυτή, αποτελεί ιστορικό θεσμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος