FOLLOW US: facebook twitter

«Χριστουγεννιάτικες μελωδίες» που γίνονται θεσμός: Εξαιρετική η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ένα ευφάνταστο καλλιτεχνικό γεγονός γεννήθηκε από τις «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ», στην συναυλία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στο πλημμυρισμένο από κόσμο και γιορτινή ατμόσφαιρα, δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος και Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκ μέρους του Δ.Σ., της Καλλιτεχνικής Δ/νσης και του προσωπικού, και αναφέρθηκε στον σημαντικό παιδευτικό ρόλο του Ωδείου και στην ανταπόκρισή του, με την επιθυμία και την προσδοκία η χριστουγεννιάτικη γιορτή του να μετεξελιχθεί σε μία συναυλία προσφορά για την πόλη του Πύργου, με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στα μουσικά δρώμενα.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη εκ μέρους του Μουσικού Συλλόγου προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, που στηρίζει έμπρακτα το δημιουργικό έργο του Ωδείου, όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πύργου Ν. Λαίνόπουλο για την άψογη συνεργασία στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.Ευχαριστίες απέδωσε ονομαστικά σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης. Η γιορτή ξεκίνησε με το θεατρικό παντομίμας από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι που παρουσίασε «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα στη βουβή πολιτεία», βασισμένο στο κλασσικό αριστούργημα του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή-σκηνοθεσία Σταύρου Ρομποτή.  Στην συνέχεια οι σπουδαστές του Ωδείου Διονύσιος Καραμάνης, Διονυσία Μπερτσάτου και Νεφέλη Πετροπούλου παρουσίασαν κλασσικά έργα με βιολί, πιάνο και κιθάρα αντίστοιχα και έδειξαν την σημαντική πρόοδό τους αντιπροσωπεύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής ικανότητας που παρέχουν οι μουσικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο.

Ακολούθησε η νεοσύστατη χορωδία του Βυζαντινού εργαστηρίου υπό την διεύθυνση του Νικόλαου Παπαδημητρίου, με εορταστικούς ύμνους για τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Ευχάριστη νότα ήταν η παρουσίαση εξαιρετικών μελωδικών κομματιών σε πιάνο/φλάουτο από τους καθηγητές του Ωδείου Δώρα Ξένου & Στράτο Κοντέλη και πιάνου για τέσσερα χέρια από τις καθηγήτριες του Ωδείου Τζένη Λάγιου και Μαρία Ασημακοπούλου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εξαιρετική απόδοση εορταστικών κομματιών από τη mezzo soprano Ολίνα Παναγιωτακοπούλου υπό τη συνοδεία στο πιάνο της Μαρίας Ασημακοπούλου. Επίσης τη μαγική εκτέλεση της Σονάτας Νο2 του Rachmaninoff, από τον διπλωματούχο Ευστάθιο Παπαδιαμαντόπουλο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο πιάνο, που ανέδειξε η περιοχή μας και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο με διεθνή αναγνώριση. Τη βραδιά έκλεισε με κάλαντα η παιδική και εφηβική χορωδία υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας φωνητικής Κατερίνας Ψαρρά, στο πιάνο η Μαρία Ασημακοπούλου και στο σαντούρι η Παναγιώτα Γεωργοπούλου.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακήρυξη σε επίτιμο Πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ-Ωδείον Πύργου του κυρίου Παναγιώτη Δασιού, έγκριτου νομικού και διακεκριμένου συμπολίτη μας, αφού ανεγνώσθη η επιστολή ανακήρυξης και επιδόθηκε η τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεώργιο Γεωργόπουλο. Ο κ. Δασιός ευχαρίστησε την Διοικητική και Καλλιτεχνική Διεύθυνση για την τιμή που του επεφύλαξαν και εξέφρασε τις ευχές του για δημιουργική πορεία και εξέλιξη του Ωδείου στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Παναγόπουλος για να εξάρει την προσφορά του, τόνισε ότι πέραν των άλλων σημαντικών δράσεών του, ακόμη και το πιάνο που διαθέτει το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ βρίσκεται ως σήμερα στην θέση εκείνη κατόπιν ενεργειών του κυρίου Δασιού.

Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο μουσικός, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Θοδωρής Παναγόπουλος.

Την άρτια παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Χριστίνα Σταλιά, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Το κοινό επιβράβευσε με το πιο θερμό του χειροκρότημα το ξεχωριστό και ποικίλο πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος