FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικα Μελωδήματα στον Αγ. Σπυρίδωνα

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Γέννηση του Χριστού είναι η Γέννηση της Αγάπης και αυτό ακριβώς το συναίσθημα βίωσαν για μία ακόμη χρονιά, όσοι παρακολούθησαν το καλωσόρισμα των Χριστουγέννων 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, στη λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε  για μία ακόμη φορά το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Γερμανού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς, ο οποίος αναφέρθηκε στη εορτή των Χριστουγέννων την «Μητρόπολη πασών των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο,  τονίζοντας μεταξύ πολλών άλλων πως πρέπει να εορτάζονται αυτά από τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, αφού Χριστούγεννα σημαίνει χαρά, ένωση και κοινωνία με τον γεννηθέντα Σωτήρα Κύριο!

Τα Χριστουγεννιάτικα μελωδήματα απέδωσε μελίρρυτα και με ξεχωριστό τρόπο, η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, την οποία αποτελούν απόφοιτοι και μαθητές αυτής, με Χοράρχη τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή  αυτής κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικολογιότατο Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, τον οποίον ευγενικά και τιμητικά πλαισίωσαν και οι Καθηγητές της Σχολής Αιδεσιμολογιότατος  π. Παντελεήμων Παπαηλιού, Δημήτριος Θανόπουλος, Γεώργιος Φουντάς, Γεώργιος Παπαηλιού και Λάζαρος Ασμής, μεταφέροντας έτσι το κατανυκτικό και μυσταγωγικό κλίμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι προσήλθαν αθρόα.

Ο κ. Ιωάννης Γρηγορόπουλος, καθηγητής Θεολόγος-Ιεροψάλτης, προλόγισε με γλαφυρό και αφηγηματικό τρόπο τα ψαλλόμενα από νοηματικής και μουσικολογικής πλευράς, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με εικόνες και μηνύματα για την λαμπρή εορτή των Χριστουγέννων, το οποίο επιμελήθηκε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Η Παιδική Χορωδία της παραπάνω Σχολής, καθώς επίσης και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Δ.Δ. Αγίου Ιωάννου Πύργου, υπό την Διεύθυνση της δ. Στεφανίας Παπαγεωργίου, τραγούδησαν Κάλαντα των Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων αποσπώντας ευμενή σχόλια και τα χειροκροτήματα από τους παρισταμένους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος