FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Βαλιανάτος: «Ή θα δουλεύουμε στα χωράφια ή θα έχουμε δίπλα μας έναν λογιστή»!

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Η Ο.Π Αμαλιάδας ζητά  την κατάργηση του ημερήσιου πίνακα προσωπικού ΕΡΓΑΝΗ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Αντιμέτωποι με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Ηλείας με το θέμα της υποχρεωτικής κατάστασης προσωπικού ΕΡΓΑΝΗ που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν σε καθημερινή βάση πόσα άτομα προσωπικό και ποιους εργάτες ονομαστικά θα απασχολήσουν στα χωράφια τους.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απαράδεκτη και οι αγρότες έχουν εξοργιστεί. « Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί αντί να ασχολιόμαστε με τις δουλειές μας και τα χωράφια μας, είμαστε αναγκασμένοι καθημερινά να δηλώνουμε ονομαστικά τους εργάτες που έρχονται για μεροκάματα, γιατί αν γίνει έλεγχος θα βρεθούμε μπροστά σε υπέρογκα πρόστιμα της τάξης των 10.500 ευρώ.  Με την κατάσταση προσωπικού που πρέπει να τηρούμε καθημερινά, ο αγρότης πρέπει να έχει κοντά του ή έναν λογιστή ή ένα λαπ τοπ στο χωράφι!  Αν για παράδειγμα αποβραδίς δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ έναν εργάτη για συγκεκριμένες ώρες και αυτές λόγω δουλειάς αλλάξουν ή αν ο εργάτης δεν μπορέσει να έρθει και πρέπει να τον αντικαταστήσεις, είσαι υποχρεωμένος να κάνει τροποποίηση προσωπικού. Που τα είδαμε αυτά τα πράγματα; Εμείς άλλωστε για κάθε εργάτη καταβάλλουμε εργόσημα άρα για ποιον λόγο πρέπει να τηρούμε την κατάσταση προσωπικού; Επειδή τα παράπονα που μου έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι αγρότες είναι αμέτρητα, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας θα αποστείλει έγγραφο στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας και θα ζητάμε την κατάργηση του καθημερινού πίνακα προσωπικού και ας βρουν άλλη λύση αν νομίζουν ότι πρέπει ο αγρότης να υποστεί πέρα από τα δεκάδες προβλήματα και αυτήν την τιμωρία! Προχθές στην Λάρισα, αγρότης που απασχολούσε προσωπικό και δεν το είχε δηλώσει σωστά, πήρε πρόστιμα 500.000 ευρώ! Δηλώνουμε πλήρως αγανακτισμένοι και καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να δουν το θέμα και να καταργήσουν τον συγκεκριμένο πίνακα προσωπικού ΕΡΓΑΝΗ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος