FOLLOW US: facebook twitter

Η δημοτική παράδοση «αγκαλιά» με το λαϊκό τραγούδι: Χ. Νικολόπουλος και Πίτσα Παπαδοπούλου απογείωσαν το Βαρκό Καλίδονας

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε για άλλη μια χρονιά το πολιτιστικό διήμερο στο ΒΑΡΚΟ Καλίδονας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ», διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία στις 22 και 23 Αυγούστου το πολιτιστικό του διήμερο, στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως στον τόπο μας πραγματοποιούνται ακόμη με αγάπη και μεράκι εκδηλώσεις που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή και νύχτα

Φέτος έγινε ένα μοναδικό «πάντρεμα» της παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα Δαλιάνη, με την αυθεντική μας λαϊκή μουσική εκφρασμένη από τον μαέστρο και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, και με τη συνοδεία της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού Πίτσας Παπαδοπούλου, του Μιχάλη Δημητριάδη και της Ασπασίας Στρατηγού. Μας μάγεψαν στην κυριολεξία από την πρώτη νότα μέχρι που ολοκληρώθηκε το τελευταίο κομμάτι!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στη σκηνή

Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν το τραγούδι «Πέντε Έλληνες στον Άδη…..» και ξεσηκώθηκε το πλήθος με τον τελευταίο στίχο «….που όλοι φώναζαν αράδα να μας ζήσει η Ελλάδα…». Αν μπορούσαν θα είχαν σηκώσει τον Χρήστο Νικολόπουλο στα χέρια από χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση, γιατί αυτή είναι η Ελλάδα μας. Με αυτές μας τις εκδηλώσεις δείχνουμε ότι σεβόμαστε το παρελθόν, ζούμε το παρόν και οραματιζόμαστε το μέλλον. Ήχοι, ακούσματα και εικόνες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων και μας έχουν γαλουχήσει με τα ύψιστα ιδανικά του πολιτισμού και της παράδοσής μας και θα πρέπει όλοι μας να μην επιτρέψουμε να ξεθωριάσει η πολιτισμική μας ταυτότητα.  Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων και η  πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ» κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου επισημαίνοντας:

«Για να δημιουργηθούν και να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις χρειάζονται μεγάλη ψυχική δύναμη και αντοχή από πολλές απόψεις. Χρειάζεται όμως ηθική και οικονομική στήριξη. Τη ηθική στήριξη την πήραμε από την παρουσία του κόσμου και τις δύο μέρες. Την οικονομική μας την πρόσφεραν οι παρακάτω φίλοι και συνεργάτες του Συλλόγου μας, οι χορηγοί μας. Έχουμε μεγάλη ηθική υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε και δημόσια και να τους ευχηθούμε να έχουν πάντα υγεία , δύναμη και κουράγιο να προσφέρουν για το κοινωνικό σύνολο και η ευχή μας είναι να υπάρχουν πάντα μιμητές…»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στη σκηνή και άτομα παίζουν μουσικά όργανα

Τέλος αφού ανέφερε έναν – έναν τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες χορηγούς των εκδηλώσεων, ευχαρίστησε πολύ τους προέδρους των χορευτικών ομάδων και τα μέλη των που με την παρουσία των συνετέλεσαν στο άριστο αποτέλεσμα του 15ουΦεστιβάλ την ημέρα του Πολιτισμού. Επίσης την Σχολή «Εν χορώ» την Κα Νικολετοπουλου, το χορευτικό του Αγ.Ιωάννου Αμαλιάδος «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ» την Κα Θάλεια Τσούλου, το χορευτικό ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ τον κο Φραγκάκη και το χορευτικό Στρουσίου «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» την κα Τσάκωνα Ντίνα

Καταλήγοντας η πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους  «Κάθε ανατολή να σας βρίσκει χαρούμενους και κάθε δύση ευτυχισμένους….».

Το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε στον κατάμεστο από κόσμο υπέροχο χώρο στο Βαρκό Καλίδονας, που έχει δημιουργήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται η Triantafullia Niarchou, άτομα στέκονται

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανος, Διονυσία Αυγερινοπουλου και Μιχάλης Κατρίνης, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος με Δημοτικούς Συμβούλους του, ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Καψής  και όπως πάντα πλήθος κόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος