FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Γαβράς: Δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για μετακίνηση πανεπιστημιακών τμημάτων

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:

Η βιασύνη είναι πολύ κακός σύμβουλος και δεν θα την συνιστούσαμε σε κανέναν ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την παιδεία και εν προκειμένω τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας.

Άλλωστε, η βιασύνη του τότε Υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Γαβρόγλου, με τον γνωστό πλέον σε όλους ‘Νόμο Γαβρόγλου’, είναι η βασική αιτία που οδήγησε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως Νομός Ηλείας, γι’ αυτό και κάποιοι καλό θα είναι να κρατούν ‘μικρό καλάθι’ πριν την εξαγωγή συμπερασμάτων και την διατύπωση βαρύγδουπων δηλώσεων.

Η εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας, σαφώς δεν είναι θετική για τα τμήματα του Νομού, πρόκειται όμως για μία εισήγηση της συγκεκριμένης επιτροπής στην οποία κακώς δίδονται πολιτικές διαστάσεις, αφού δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο ούτε την ΕΘΑΕΕ.

Πρόκειται για μία εισήγηση που υπαγορεύεται από την επιθυμία καθηγητών που επιδιώκουν μετακίνηση των τμημάτων, επιθυμία η οποία ήταν γνωστή πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ.

Το Πανεπιστήμιο οφείλει να κατανοήσει τον ρόλο του και να στηρίξει τα τμήματα, όπως έχουν κάνει επί σειρά ετών οι τοπικές αρχές, στην συνδρομή των οποίων έχει καταφύγει πολλάκις στο παρελθόν.

Πολλάκις έχει συνδράμει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως εκ τούτου και η Περιφέρεια καλείται σήμερα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψει σχεδιασμούς που στόχο έχουν να βλάψουν τα περιφερειακά τμήματα του Πανεπιστημίου.

Ας κατανοήσουν όλοι ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα, δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση περί μετακίνησης ή παύσης τμημάτων, το μόνο που υπάρχει είναι κακές επιλογές του παρελθόντος τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να διορθώσει με κάθε τρόπο και αυτό θα πράξει και στην προκειμένη περίπτωση, ανεξάρτητα από τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι για δικούς τους λόγους.

Δ.Ε.Ε.Π-ΝΟ.Δ.Ε.  Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος